Aspinallova obhajoba? Nebráním se tomu, mění Dana White názor

Britský zápasník Tom Aspinall svým výkonem proti Sergeji Pavlovichovi šokoval svět. A UFC mu zřejmě dá brzy další šanci pod světly reflektorů.  

Aspinallova obhajoba? Nebráním se tomu, mění Dana White názor

Šéf UFC Dana White podle všeho pozměnil svůj postoj k možné obhajobě titulu těžké váhy směrem k Tomu Aspinallovi a dle zprávy webu Sherdog je otevřen tomu, aby se Brit brzy vrátil do ringu v souboji o obhajobu postu prozatímního šampiona své kategorie. Některé zdroje UFC světa dokonce spekulují, že potenciální Aspinallův střet se zatím neznámým soupeřem by mohl figurovat na kartě UFC300. Tento vysoce očekávaný večer je naplánovaný na duben zatím nicméně není známo ani místo, ani účastníci. Aspinall, který prozatímní titul získal v listopadu by tak mohl být prvním jménem. 

"Aspinall by možná mohl znovu bojovat," řekl White pro TNT Sports. "Nevím. Uvidíme, jak se to vyvine v příštím roce, ale Jones a Stipe, ten zápas, oba si ho zaslouží. Jon Jones se zranil. Nemůže s tím nic dělat. Uvidíme, co se stane v roce 2024. Pokud chce Aspinall zápasit ještě předtím, než k tomu zápasu dojde, proč ne? Proč ho nenechat obhajovat? Nějak to vyřešíme,” dodal White.  Jako soupeř se eventuálně nabízí Ciryl Gane, když jailton Almeida, který po střetu s Aspinallem dlouhodobě, volal je domluvený  na březnové UFC 299 s Curtisem Blaydesem. 

Ve výčtu možných soupeřů v tuto chvíli vůbec nefiguruje duo Jon Jones a Stipe Miocic. Prvně jmenovaný měl právě na listopadové UFC295 obhajovat svůj pás proti Miocicovi, zranění jej ale přinutilo střet odvolat. Aspinallovo překvapivé vítězství pak Danu White přinutilo k prohlášení, že Aspinall půjde do souboje s vítězem zápasu Jones vs. Miocic v rámci sjednocení titulů. A to navzdory Angličanově výzvě, aby "Bonesovi" titul odebral aby ten nemusel čekat. Aspinall nyní zřejmě čekat muset nebude, jen půjde jinou cestou než původně čekal.