Jak dopadne duel Pereira versus Hill? Podle Rogana to je výzva pro oba

Termín duelu o titul polotěžké divize ještě nebyl oznámen, kvůli Hillově zranění se očekává v létě příštího roku.


Jak dopadne duel Pereira versus Hill? Podle Rogana to je výzva pro oba

Souboji o titul v polotěžké váze mezi novopečeným držitelem mistrovského pásu Alexem Pereirou a Jamahalem Hillem nemá podle Joea Rogana jasného favorita s tím, že oba bojovníci představují pro toho druhého bezprecedentní výzvu. S tím, že styly a především výhry obou bojovníků jsou natolik odlišné, že tento zápas, který zatím nemá termín, může být výjimečný. Rogan to uvedl ve svém podcastu The Joe Rogan Experience.

"Myslím, že Jamahal Hill je pro něj skutečnou výzvou," citoval Roganovo prohlášení z podcastu LowKickMMA. "Jamahal je sniper. Najde bradu, je chytrý a má opravdu nepříjemné ruce." Rogan nicméně zpochybňuje Hillovu sílu a podotýká, že nikdy nečelil soupeři na úrovni Alexe Pereiry. "Víte, ještě jsem neviděl  bojovat s někým takového kalibru, jakkoliv si myslím, že je toho schopen. To, co udělal Hill s Texeirou, bylo velmi působivé. Prostě ho porazil. Když si vzpomenete, jak komplikovaně Jiří  bojoval s Gloverem a pak ho Hill jednoduše rozsekal. Panebože, bylo to tak hladké." 

Hill pás získal v lednu 2023, kdy si zajistil jednoznačné vítězství právě nad Gloverem Teixeirou, pak nicméně nedostal nikdy přiležitost pás obhájit, když mu při čekání na návrat Jiřího Procházky po zranění ramene praskla achilovka. A Hill byl následně nucen pás uvolnit. Což umetlo cestu na vrchol právě Pereirovi, který v listopadu v Madison Square Garden právě na Procházkovi piedestal v polotěžké kategorii vydobyl. A okamžitě po obsazení trůnu se Hill přihlásil o svůj nárok na titulový zápas.'Sweet Dreams' zatím nevylučuje možný návrat už na UFC 300, nejpravděpodobnějším scénářem má být nicméně  léto příštího roku.