Sypou nebo nesypou? Benoit Saint Dennis obvinil Khabiba a Islama z dopingu

Dagestánce v minulosti z braní zakázaných látek obvinil Conor McGregor. Od té doby se o jejich náklonnosti k farmaceutickým prostředkům v UFC neustále šeptá. Přímá obvinění jsou ale relativně vzácná.

Sypou nebo nesypou? Benoit Saint Dennis obvinil Khabiba a Islama z dopingu

Bývalý šampion lehké váhy Khabib Nurmagomedov a současný král stejné divize Islam Machačev byli opětovně obviněni z užívání PED (přípravků zlepšujících výkonnost) a podle francouzského zápasníka Benoita Saint Denise, který s obviněním podle webu LowKickMMA přišel, je dvojice Dagestánců "nasypaná jako mezek." Saint Dennis tak svým prohlášením znovu přiživuje spekulace, že ruští zápasníci dále participují na státním dopingovém programu řízeném Moskvou, který měl pomáhat Rusům na sportovní špičku. 

"Co se týče například rodiny Nurmagomedovových, nemám už žádné pochybnosti," prohlásil Benoit Saint Denis v nedávném rozhovoru pro La Figaro. "Jsou nasypaní jako mezci. Zároveň jsou inteligentní ve způsobu, jakým berou drogy, a umí to velmi dobře. Machačev byl přistižen s meldoniem, to je přípravek, kvůli kterému byla celá Rusko sankcionováno a proč WADA žádala o jeho vyřazení z olympijských her v Riu de Janeiru," pokračoval Saint Denis.Současný šampion UFC v lehké váze byl při dopování přistižen v tom samém roce.

Nurmagomedov je - jako jedna z největších legend UFC - nicméně už třetí rok ve sportovním důchodu, když své au revoir učinil po velkolepém vítězství v boji o sjednocení titulu v lehké váze nad Justinem Gaethjem v Abú Zabí, Islama Machačev je stále aktivní a v současnosti prodlužuje ruskou/dagestánskou dominanci v lehké váze, když v říjnu hned v úvodním kole knockoutoval Alexandra Volkanovskiho. Sám Saint Denis aktuálně drží impozantní sérii pěti zápasů bez porážky, v rámci žebříčku lehké váhy nicméně dle LowKickMMA v současnosti figuruje až na dvanáctém místě a zdaleka nedosahuje kvalit “ruského obviněného.”