Bojový pel-mel: Jméno Ali se vrací do Afriky, Whittaker zase do UFC

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Jméno Ali se vrací do Afriky, Whittaker zase do UFC

Marca: Vnukovi Muhammada Aliho se v Africe dostalo královského přivítání. A před zápasem s Noelem Lafargem přijímán jako hrdina. Díky jeho dědovi, který všeobecně považován za nejlepšího boxera všech a jeho odkaz - naplněný několika zásadními boji na africkém kontinentu - nyní ožil v podobě jeho vnuka Nica Aliho Walshe, který se v sobotu v Konakry v Guineji utká s francouzským boxerem Noelem Lafarguem. Přičemž po příjezdu Aliho do Guineje jej místní uspořádali velkolepé uvítání s hudbou a průvodem, kterým uctili právě jeho rodokmen. Nico Walsh Ali se chce proti Noelu Lafargueovi vrátit na vítěznou vlnu, co jeho poslední dva zápasy pro něj nedopadly dobře, když v srpnu přišel o neporazitelnost po prohře se Sonou Akalem a jeho souboj s Dannym Rosenbergerem byl kontumován poté, co byl jeho soupeř pozitivně testován na PED.

Sherdog: Rogan bude spolukomentovat i UFC296! Trump bude v hledišti! Poslední událost UFC v roce 2023 má zajištěn opětovný návrat  Joea Rogana na komentátorském stanoviště, kde by měl provádět večerem diváky na PPV společně s Danielem Cormierem  s tím, že Jon Anik se postará o play-by-play. A doplňovat by je měl analytik a bývalý bojovník UFC Din Thomas. Dalším potvrzeným jménem večera - jehož hlavním zápasem bude titulový střet mezi Leonem Edwardsem a Colbym Covingtonem - je pravděpodobný prezidentský kandidát Donald Trump, který by měl mít místo v první řadě hlediště.

LowKickMMA: Robert Whittaker plánuje vrátit na UFC300, jestli to bude s Costou netuší. Bývalý šampion ve střední váze Robert Whittaker měl sice ústně domluvený comeback na UFC299, kde měl utkat Paulem Costou, nově se nicméně Whittaker plánuje připravovat na výroční večer, když podle jeho manažera si Brazilec s Whittakerem "hraje" a termín není ochoten potvrdit. Whittaker se naposledy ukázal na hlavní kartě UFC290 v červenci, kde jej konckoutoval Dricus du Plessis, což byla první prohra ve střední váze s jiným soupeřem než s Israelem Adesanyou.

BJPenn: Sergej Pavlovich poslal těžkotonážníkům UFC varování: "Neodpočívejte, brzy se vrátím!" Ruský bojovník neplánuje po knockoutu od Toma Aspinalla dlouhý odpočinek a chce se co nejrychleji vrátit do oktagonu. Pro Pavloviche je jistě dobré, aby se posadil, zamyslel a zvážil své možnosti. Existuje spousta špičkových těžkých vah, proti kterým by se mohl postavit, podle expertů nicméně porážka s Aspinallem značně zkomplikovala Pavlovichovu cestu k titulovému zápasu a nyní bude muset Rus projít další sérii vítězných zkoušek, aby si splnil svůj záměr vyšplhat na piedestal těžké váhy UFC.