UFC si přeje abych s Covingtonem prohrál, myslí si Edwards. Roli outsidera nicméně bere

Colby Covington má takzvané privilegium Dany Whitea. Všichni mu jdou na ruku, hlásí Edwards a chce se vzepřít osudu.    

UFC si přeje abych s Covingtonem prohrál, myslí si Edwards. Roli outsidera nicméně bere

Leon Edwards jde do své druhé obhajoby mistrovského pásu ve welterové váze s přesvědčením, že jeho zaměstnavatel chce, aby prohrál. S tím, že Colby Covington je v očích vedení UFC preferovaným bojovníkem a dostává šance, které si v oktagonu sám rozhodně nevybojoval. Jedná se již o jeho třetí titulový souboj, když první dva prohrál a podle Edwardse je pro ten třetí v Covingotonově rohu “značná váha navíc,” když Chaose podporuje třeba americký exprezident Donald Trump známý svými dobrými kontakty na Danu Whitea. 

Faktem podle LowKickMMA je, že jakkoliv má Colby Covington pod hlavičkou UFC na kontě celkově solidní bilanci 12-3, když za posledních sedm let prohrál jen Kamarou Usmanem, na druhou stranu ale “Chaos” nemá na svém kontě jediné vítězství nad zápasníkem z aktuální patnáctky nejlepší polotěžké váhy a z jeho posledních devíti výher jsou pouze tři z těchto zápasníků, Max Griffin, Bryan Barberena a Rafael dos Anjos, stále zaměstnaní v UFC. Jinými slovy, většina Covingtonových výher pochází ze zápasů s bojovníky za zenitem.

"Všichni, které za posledních pět let porazil, jsou v důchodu, že? proč mu tyhle chlápky na sklonku kariéry vůbec dávali?" divil se Edwards v pořadu The MMA Hour, kde Ariel Helwani do “nespravedlivé” nominace Covingtona na titulový zápas intenzivně bodal. "Z nějakého důvodu si prostě myslí, že si zaslouží víc, než si ve skutečnosti zasloužil," citoval Edwardse LowKickMMA. "A z nějakého důvodu s tím UFC souhlasí. Tak jsme tady. UFC chce, aby vyhrál], Trump chce, aby vyhrál.  "Celou svou kariéru jsem byl jako outsider, který jde proti favoritovi. Myslím, že tohle není jiné," uzavřel před sobotou Edwards, který táhne od května 2016 šňůru jedenácti vítězství. Získá přes nepřízeň osudu i dvanácté?