Eddie Hearn: Rematch mezi Furym a Ngannouem je blízko, musí si vydělávat

Podle promotéra britského boxera jsou pro kometu těžké váhy v tuto chvíli relevantní jen tři zápasy. Fury, Joshua a Wilder. Ngannou podle něj může prohrát s kýmkoliv.   

Eddie Hearn: Rematch mezi Furym a Ngannouem je blízko, musí si vydělávat

Oslovili jsme tým Ngannou s nabídkou zápasu s Anthonym Joshuou a nikdy jsme od nich neslyšeli odpověď. To tvrdí podle webu BJPenn dlouhodobý promotér britského boxera Eddie Hearn, podle kterého je již velmi pravděpodobně dohodnutá odveta mezi Furym a Ngannouem a veškerý trashtalk okolo který lítá boxerským prostředím má sloužit jen ke zviditelnění obou borců. Pro Ngannnou aktuálně podle Hearna připadají v úvahu jako soupeři jen tři jména, aby si Francouz s kamerunskými kořeny mohl relevantně vydělat. 

"Cikánský král" a "Predátor" se utkali v říjnu v boxerské premiéře Francise Ngannoua a ten, byť do zápasu vstupoval jako outsider v Saúdské Arábii šokoval svět bojových sportů, když málem Furyho setnul. Ve třetím kole totiž dokázal Furyho poslat na podlahu a návdavkem mu způsobil zranění, nakonec nicméně po deseti odboxovaných kolech rozhodčí zdvihal Furyho pravici díky nejednomyslnému výroku rozhodčích. Což mimochodem velká část boxerské komunity interpretuje jako nespravedlivé rozhodnutí.

Tak jako tak, po tomto zápase se Francis Ngannou stal naráz jedním z nejzajímavějších jmen ve světě boxu. A do ringu nyní láká jména jako Deontay Wilder a Zhilei Zhang. Přičemž všeobecně se má za to že inspiroval řadu bojovníků MMA minimálně k uvažování tímto směrem. Kdo naopak s bývalým šampionem UFC odmítá bojovat je Anthony Joshua, který podle Hearna Ngannouovu výzvu odmítl. A Hearn v The MMA Hour Ariela Helwaniho předestřel i důvody. “Pokud bych byl Francis Ngannou, šel bych jen do některých zápasů. S 'AJ', s Wilderem, nebo s Furym,” hlásil Hearn. “Po tom prvním zápase může mít pocit, že může Furyho porazit. Ale nemá smysl bojovat s někým jiným, může opravdu prohrát s kýmkoli z první padesátky v těžké váze. Takže v tuhle chvíli musíš vydělat. K tomu, aby inkasoval peníze na úrovni, kterou chce, mu zbývají opravdu jen tři zápasy," tvrdí Hearn.