Bojový pel-mel: Rogan málem šel do ringu s Wesleym Snipesem, Kalifornie povolila box bez rukavic

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.  

Bojový pel-mel: Rogan málem šel do ringu s Wesleym Snipesem, Kalifornie povolila box bez rukavic

LowKickMMA: Joe Rogan se připravoval na boj se zadluženou hollywoodskou superstar Wesley Snipesem.Když se hvězda Bladea a Demolition Mana ocitla v polovině první dekády 21. století v problémech kvůli nezaplaceným daních, zvažoval Wesley Snipes vydělat část z požadované sumy - která byla po soudní dohodě stanovena na devět a půl milionu dolarů - nástupem do ringu. Prvním zvažovaným soupeřem měla být další filmová hvězda, Jean-Claude van Damme, následně nicméně volba padla na Joea Rogana. "To je fakt. Jednali o tom právníci. Šest měsíců jsem trénoval dvakrát denně,” potvrdíl historku ve svém podcastu Rogan. S tím, že nakonec podle jeho verze Snipes ze zápasu cuknul když zjistil, že Rogan v minulosti bojová umění systematicky trénoval.

MMAFighting: Kalifornie schválila zápasy boxu bez rukavic i fackovací přehlídky. Kalifornská státní sportovní komise jednoznačně schválila možnost, aby na jejím území probíhaly zápasy boxu bez rukavic a též - průkopnicky - takzvaná “fackovaná. V prvním případě největší americký stát následoval Floridu, Utah a New York, v případě takzvaných Power Slaps je Kalifornie dokonce prvním státem, který tuto disciplínu oficiálně umožní provozovat. Obě hlavní organizace, jak BKFC tak Power Slap Dany Whitea, rozhodnutí - které pravděpodobně bude znamenat další expanzi po Spojených státech, když verdikt Kalifornie bývá považován do jisté míry za etalon - přívitaly a zároveň oznámily, že už plánují na první polovinu roku v Kalifornii své večery.

MirrorFighting: Covington o Donaldu Trumpovi: Ten chlap by mě zničil! Colby Covington byl před vysoce očekávaným zápasem o titul na UFC 296 proti Leonu Edwardsovi koučován bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem a nemůže si tuto spolupráci vynachválit. Bývalého amerického prezidenta a pravděpobného kandidáta republikánů s  Covingtonem pojí pouto a 'Chaos' nyní popsal výlety do prázdninového domu bývalého prezidenta a jejich noční telefonáty."Je to můj dobrý přítel, není to tak, že bych se s ním scházel jen jednou za pár měsíců. Před pár týdny jsem byl v jeho domě v Mar a Lago, pravidelně mu volám," popsal Covington v rozhovoru pro Mirror Fighting s tím, že exprezident mu měl dát skvělé trenérské rady pro zápas s Edwardsem. ”Trump je lepší bojovník než já, ten chlap má klouby jako mašina," dodal Covington.

Sherdog: Oficiálně potvrzeno: Headlinerem UFC297 bude souboj Strickland - Du Plessis. První bojový večer UFC v roce 2024 má již oficiálně známý program a 20. ledna v kanadském Torontu odehraje dvojice titulových zápasů. Na UFC297 se bude bojovat o titul ve střední váze, když se v hlavním zápase střetne Sean Strickland s Dricusem du Plessisem, zatímco v souboji o titul bude korunována nová šampionka ženské bantamové váhy, když se Mayra Bueno Silva utká s Raquel Pennington. V dalších zápasech se utkají třeba Dominic Reyes s Carlosem Ulbergem nebo Brad Katona s Garrettem Armfieldem.