Šampion pro rok 2024? Song Yadong míří do špičky bantamové kategorie!

Po likvidaci Gutierreze si Číňan řekl o Rusa Petra Yana. A jejich střet podle všeho není daleko.  

Šampion pro rok 2024? Song Yadong míří do špičky bantamové kategorie!

Čínský bojovník Song Yadong si připsal o víkendu druhé vítězství v UFC, když v hlavním zápase turnaje UFC Vegas 83 porazil Chrise Gutierreze a zvítězil jednomyslným rozhodnutím sudích, přičemž podle všeho míří do Top5 bantamové kategorie. Přičemž už pár minut po vítězství nad Gutierrezem měl vyhlédnutého dalšího soupeře. Ruského bojovníka Petra Yana, se kterým by se rád utkal co nejdřív. A už i odstartoval beef k propagaci rusko-čínského střetu.

"Všem jsem řekl, že chci bojovat s Petrem Yanem," citovala Songa MMAMania během jeho pozápasové konference po  zápase UFC Vegas 83. "On zveřejnil emoji, které naznačuje,  že můj dnešní zápas byl nudný. Ale to byl jeho poslední zápas taky. Upřímně, byla to sračka. Takže se potkejme na UFC 299," pokračoval Song. "Slyšel jsem, že chce zápasit v březnu. Dobře, pojďme bojovat v březnu. Pojďme se utkat tváří v tvář a uvidíme, čí box je dobrý a kdo je nejlepší boxer v divizi. Chci s ním zápasit v Miami," dokončil své prohlášení Song.

Jak již bylo zmíněné Song má za sebou sérii dvou vítězných zápasů po své prohře s Cory Sandhagenem, když tam zápas zastavil Songův lékař. Na straně druhé Yan táhne třízápasovou sérii proher a v oktagonu se Rus neukázal od své březnové prohry na rozhodnutí rozhodčích s Gruzínce Dvalishvilim. Petra “No Mercy” Yana tak podle všeho v březnu čeká komplikovaný návrat do ringu proti jednomu z největších příslibů bantamové váhy.