Beef o termínu Rakić - Procházka pokračuje, o zápas s Čechem se hlásí i Blachowicz

Po odvolání bitvy mezi Aleksanderem Rakićem a Janem Blachowiczem plánované na UFC297 kvůli zranění polského bojovníka se do centra zájmu dostal Jiří Procházka. Který nyní má výzvy hned z několika stran.    

Beef o termínu Rakić - Procházka pokračuje, o zápas s Čechem se hlásí i Blachowicz

Na UFC299 v Miami aktuálně směřuje v posledních dnech intenzivně dohadovaný souboj mezi srbským bojovníkem Aleksanderem Rakićem a Čechem Jiřím Procházkou. Tito se do beefu na sociálních sítích dostali poté, co Rakičovi z lednového souboje odstoupil (nyní již oficiálně potvrzeně) kvůli zranění Jan Blachowicz a Rakić hodil pomyslnou rukavici právě Procházkovi. Po úvodním oťukávání pak v posledních hodinách přišlo podle všeho rozuzleni.  “Říkal jsi únor nebo březen. Přijal jsem to a nabídl ti 17. únor. Teď jsi se odmlčel. Kde je teď tvůj samurajský kód? Podepiš smlouvu, chlapče, podepiš smlouvu,” napsal Rakić na twitter. “9. března v Miami?” zareagoval Procházka.

Český bojovník má za sebou listopadový neúspěch proti Alexi Pereirovi a hned po zápase několikrát zmínil, že nechce na další boj čekat dlouho, přičemž dokonce si zaflirtoval z možností změnit váhovou kategorii. “Uvolněním” Rakiče se kterým Procházku “pojí” dlouhodobý verbální konflikt - Srb, který v minulosti Procházku jako níže postaveného na žebříčku odmítal, velmi nelibě nesl a kritizoval upřednostnění/nasazení Čecha do titulového zápasu - se nicméně otevírá možnost boje ve střední váze. “Posunem” na březnový termín nyní Procházka řeší čas na přípravu i “UFC nařízenou” zdravotní přestávku.

Přičemž Procházkovi se rýsuje už i další soupeř. Zraněný Blachowicz se pro BJPenn vyjádřil k dalšímu dění ve své kategorii. "Jiří chce zápasit co nejdříve, Rakic chce bojovat, tak ten zápas udělají. Bude se na co dívat, uvidíme," řekl Blachowicz. S tím, že pokud k tomuto zápasu dojde, on by se následně rád utkal s vítězem. A zároveň  říká, že určitě musí dojít i k zápasu s Jiřím Procházkou, kde by si troufl na vyprodat stadión. "Ano, rád bych s ním tento zápas v Evropě uskutečnil. Možná v Polsku na Národním stadionu, bylo by to něco velkého a skvělého. Mluvím o tom už dlouho, takže možná bude po tomto zápase pro mě dalším," řekl Blachowicz.