Poatan a titul v třetí kategorii? Cormier i Asker favorizují Jonese či Aspinalla

Brazilský bojovník Alex Pereira po setnutí Jiřího Procházky rozčeřil vody UFC zmíněním plánu pokusit se získat titul už ve třetí váhové kategorii.    

Poatan a titul v třetí kategorii? Cormier i Asker favorizují Jonese či Aspinalla

Ovládnout i těžkou váhu? Alex Pereira v minulosti proti Israelu Adesanyovi získal (a následně zase ztratil) titul v lehké váze, v listopadu si proti Jiřímu Procházkovi zajistil titul ve váze střední. A nyní Pereirův trenér a též bývalý šampion UFC Glover Teixeira naznačil, že jeho svěřenec zvažuje možnost  přechodu do těžké váhy. Jednalo by se o superambiciózní pokus Brazilce jako první v historii UFC získat mistrovský pás hned ve třech kategoriích. Má ale Poatan na něco takového reálně šanci?

Podle Daniela Cormiera a Bena Askrena, kteří debatovali v posledním díle pořadu Funky & The Champ má Pereira možná největší šanci ze všech dosáhnout na tuto metu. A to především díky tomu, že navzdory své výšce zvládá střední váhu. Cormier nicméně podle MMANews poukázal na to, že jeho Pereirovou slabinou při přechodu do jiné váhové kategorie by mohl být grappling. Zvlášť když kategorii těžké váhy nyní kontrolují právě specialisté na tento typ boje. "Šanci rozhodně má, ale upřímně proti Pereirovi bych favorizoval jak Aspinalla tak Jona Jonese," citovala MMANews Bena Askrena.

"Měl by to strašně obtížné. Posun do těžké váhy by byl komplikovaný především díky tomu zápasnickému aspektu a situaci, kdy se boj dostane na zem. Ta váha, kterou tihle borci mají se prostě musí projevit,” míní Cormier. “Když se nad vás dostanou Jon Jones nebo Aspinall, prostě to nebude dobré,” podotkl k tomu Askren. A Cormier navíc připoměl, že taktika se kterou uspěl proti Procházkovi - a totiž držení Čecha ve spodní pozici - by v těžké váze nefungovala. Umožnila by totiž třeba Jonu Jonesovi Poatana "roztrhat" lokty. Takže má Poatan šanci?