Zápas Błachowicz - Rakić padá, srbský bijec vyzval Procházku

Oficiální potvrzení odvolání souboje Błachowicz - Rakić ještě nepřišlo, Rocket Rakic oslovil českého bijce.    

Zápas Błachowicz - Rakić padá, srbský bijec vyzval Procházku

Aleksandar Rakić tvrdí, že pro UFC 297 potřebuje nového soupeře. Jeho zápas s polským bojovníkem Janem Błachowiczem má být v následujících dnech kvůli zranění Poláka zrušen a Rakušan se srbskými kořeny okamžitě oslovil Jiřího Procházku, aby volné místo v jeho kalendáři zaplnil. "Uvidíme, jestli má Samuraj koule na to, aby 20. ledna nastoupil,” napsal Rakić na sociální sítě a přidal výkonného ředitele UFC Danu Whitea i matchmakera Micka Maynarda.

UFC ani Błachowicz podle MMAManie zatím Rakićovu informaci nepotvrdili. Nicméně i kdyby tento zápas padl, karta se stále může pochlubit dvěma titulovými zápasy a v jejím čele stojí Sean Strickland, který obhajuje svůj pás ve střední váze proti Dricusovi Du Plessisovi. Procházka je aktuálně na zdravotní pauze po listopadovém knockoutu od Pereiry, po své první prohře v UFC nicméně mluvil o tom, že by nyní rád zápasil častěji a výzva Rakiće by mu tak mohla přijít vhod. Nemluvě o tom, že případná výhra nad borcem z TOP5 by jej mohla katapultovat rychle zpět do boje o titul, o který přišel s Poatanem.

A první reakce podle toho taky vypadala. “Jsem pro, ale nejdřív můžu být v oktagonu nejdřív v únoru nebo v březnu. Bereš?” reagoval na Twitteru Procházka. Deník Sport nicméně přinesl i reakci jednoho z Procházkových koučů Jaroslava Hovězáka, podle kterého není nic jisté a mohlo by se tak ze strany Procházky jednat - jak píše Sport - o mediální hru. Rakić má ostatně “Denisu/BJP” v merku již dlouhou dobu a několikrát na něj na sociálních sítích dštil pomyslnou síru, když se mu nelíbil třeba rychlý vzestup Procházky do boje o titul. Nyní by se to možná poprvé mohlo vyřešit přímo v ringu.