Nikdy jsem nechtěl odejít z UFC, přiznává “boxer” Ngannou

I po prohraném zápase s Furym je francouzský zápasník s kamerunskými kořeny jedním z největších současných jmen bojové scény.      

Nikdy jsem nechtěl odejít z UFC, přiznává “boxer” Ngannou

Nechtěl jsem končit v UFC, ale smlouva, kterou jsem s organizací měl, mi nedávala žádnou kontrolu a vliv. Těmito slovy odůvodnil Francis Ngannou svůj letošní odchod z UFC. Dnes již bývalý šampion těžké váhy opustil přes prominentní pozici vyplývající z jeho titulu  UFC v lednu letošního roku a pustil se do boxu, kde má za sebou povedený, byť (kontroverzním rozhodnutím rozhodčích) prohraný zápas proti Tysonu Furymu. A nyní v pořadu Club Shay Shay vysvětloval, jak k odchodu došlo.

Ngannouova smlouva s organizací Dany Whitea skončila v lednu loňského roku, když na UFC270 rozhodnutím rozhodčích porazil v boji o titul mistra těžké váhy tehdejšího obhájce Ciryla Gannea. Tento boj se nicméně podle webu LowKickMMA stal pro rodáka z kamerunského Batié labutí písní, když když kvůli zranění kolena nebyl ochoten pokračovat v nastavené spolupráci s UFC.

"Bylo to rozhodnutí, které kdyby záleželo jen na mně, nikdy bych ho nepřijal," citoval LowKickMMA z vystoupení Ngannoua v pořadu Club Shay Shay. "Situace mě k tomu rozhodnutí donutila, ale nebylo to něco, co bych očekával nebo o čem bych přemýšlel. Dostal jsem se do bodu, kdy jsem si uvědomil, že pro své nejlepší zájmy musím udělat správné rozhodnutí pro sebe a že to musím s UFC ukončit." Ngannou se od té doby profiluje jako na organizacích nezávislý zápasník, vedle odvety boxerského střetu s Furym se má nyní podle všeho dohadovat i jeho boj pod hlavičkou PFL. V UFC nicméně jen tak figurovat nebude.