Alvarez: Za odkladem zápasu mezi McGregorem a Chandlerem může být vyjednávání ze strany UFC

Comeback Conora McGregora do oktagonu je jednou z nejočekávanějších událostí MMA posledních měsíců. Termín jeho střetu s Michaelem Chandlerem nicméně stále není stanoven.

Alvarez: Za odkladem zápasu mezi McGregorem a Chandlerem může být vyjednávání ze strany UFC

Odklad. Odklad. Odklad. Ani na UFC300 se pravděpodobně neuskuteční střet mezi Conorem McGregorem a Michaelem Chandlerem, přičemž odsunování zápasu podle všeho minimálně Chandlerovi začíná vadit. Eddie Alvarez se nicméně v pořádu The MMA Hour podělil o teorii postavené na vlastní zkušenosti, co by mohlo být příčinou oddalujícího se trháku. A podle amerického bojovníka je na vině sama UFC. A její snaha ušetřit, respektive dostat se do finančně komfortnější pozice oproti oběma bojovníkům.

"Je to jejich hra," prohlásil Alvarez v diskusi s Arielem Helwanim. "Ta spočívá v tom, že nemůžou mít dva chlapy, kteří vědí, že budou bojovat proti sobě. Protože když to vědí, mají páku a mohou říct: 'Hele, chci tolik a tolik. Takže UFC se naží zapojit někoho třetího, čtvrtého nebo pátého, aby tu cenu snížili,” vysvětluje Alvarez s tím, že to je podle něj situace, která nastala. Chandler i McGregor vědí, že se jedná o jejich vzájemné zápase a mohou šponovat požadavky, UFC se naproti tomu snaží jejich pozice rozmělnit. “Myslím, že se objeví třetí, čtvrtý nebo pátý zápasník, o kterém jsme ještě neslyšeli, aby spadla cena. Aby se oba nesnažili vyjednat ani o dolar víc, než kolik stojí jejich smlouvy. To je to, co se děje," dodává Alvarez.

Alvarez s touto strategií má vlastní zkušenost, kdy před jeho zápasem  s McGregorem, kdy byl obhájcem titulu v lehké váze a UFC použila Chabiba Nurmagomedova jako alternativního soupeře, aby Alvarez přijal zápas s McGregorem za podmínek organizace. Přičemž podobná taktika “silné ruky” má být ze strany UFC běžná. A aktuálně je podle Eddieho Alvareze právě tou příčinou, proč termín zápasu McGregor versus Chandler zatím není znám.