Bojový pel-mel: Ngannou jde do beefu s Whitem, Serrano se na protest proti pravidlům ženského boxu vzdala titulu

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Ngannou jde do beefu s Whitem, Serrano se na protest proti pravidlům ženského boxu vzdala titulu

MMAMania: Ngannou vrací úder: Nepotřebuju žádného promotéra! Šéf UFC Dana White se pokouší shodit uprchlíka Francise Ngannoua, který se podle něj honí za “bulvárními” zápasy, Ngannou si to nenechává líbit. A po odchodu od UFC si si vytvořil vlastní organizaci GIMIK, která mu má umožnit budoucí jednání o zápasech. "Nepotřebuji promotéra,mám GIMIK" řekl Ngannou Shannonu Sharpovi v podcastu Club Shay Shay. "Můžu a budu teď bojovat s kteroukoliv organizací, která má bojovníka a chce uspořádat zápas. Nepotřebuji za sebou žádnou organizaci," tvrdí Ngannou s tím, že s PFL jedná o spolupráci nikoliv o podepsání smlouvy. A dál plánuje odvetný zápas s Furym. V boxu. Uchytí se Ngannou jako “nezávislý” bojovník?

MMANews: BKFC mění názor a nelíbí se jí nelegální streaming. Šéf BKFC David Feldman dlouho nelegální streamování bral jako cestu, kterak zpropagovat svou organizaci, nyní mu nicméně již uniklé finanční prostředky začínají vadit. Zatímco ještě v dubnu odhadovanou polovinu tržeb BKFC odepsala relativně v klidu, pouze stotisícový prodej PPV licencí na zápas Mike Perry vs Eddie Alvarez se už šéfpromotérovi organizace pořádající zápasy boxu bez rukavic zajídá. "Společnost, která to monitorovala nám našla 1,3 milionu unikátních IP adres, které streamovaly BKFC 56," prohlásil Feldman na Sirius XM. "A to je na nic, protože nemůžu pořád říkat: 'Páni, dívaly se na nás 1,3 milionu lidí když za to sakra neplatí. "S tím, že prodal zmíněných 100 tisíc licencí, když projekce podle stávajících trendů mel zhruba trojnásobné.

MMAJunkie: UFC Vegas 83 dostává další ránu a ruší další zápas. Již několikátý. Kvůli problémům s vízem byl z karty plánované na tento víkend stažen zatím neporažený uchazeč o titul v bantamové váze Daniel Marcos, který nebude bojovat s nováčkem Carlosem Verou a to díky problémům s vízy. Peruánský bojovník s přezdívkou Soncora, který získal smlouvu s UFC díky vítězství nad Brandonem Lewisem v pořadu Dany Whitea "Contender Series"  a v kleci si zatím pod brandem UFC připsal dvě výhry, nedostal víza na vstup do Spojených států. Debur Carlose Very se tak odkládá.

BJPenn: Nerespektujete mě, nechte si svůj titul. Amanda Serrano se na protest proti pravidlům ženského boxu vzdala titulu WBC v pérové váze. Serrano odmítla bojovat podle ženských pravidel a místo deseti dvouminutových kol chce bojovat “mužské zápasy,” tedy dvanáct tříminutových kol. Poslední její zápas tak WBC neschválila a odmítla zaregistrovat a Serrano na svém Instagramu prozradila, že na protest proti tomu se rozhodla svůj titul WBC v pérové váze. "Miluji box. Tomuto sportu jsem obětovala svůj život. Žádný telefon, žádný přítel, žádné večírky. Jen box. Jsem první boxerka, která bojovala v Madison Square Garden, jsem první boxerka, která vydělala sedmimístnou částku ze zápasu a stejnou částku od sponzorů. A jsem první nespornou šampionkou, která bojuje dvanáct krát tři minuty. Pokud mi WBC nebude dát možnost bojovat stejně jako muži, nebudu za něj bojovat. WBC odmítla rozvíjet rovnost. Proto se vzdávám jejich titulu.”  Serrano nicméně stále zůstává mistryní světa v pérové váze organizacích WBA, IBF, WBO, IBO a The Ring.