Příliš úderů do hlavy? Legenda MMA BJ Penn se “zbláznil”

Jeden z největších zápasníků v historii UFC se pustil na sociálních sítích do svého výkladu světa. Interpretace dějin na Twitteru dle BJ Penna vzbudila pochyby o jeho duševním zdraví.    

Příliš úderů do hlavy? Legenda MMA BJ Penn se “zbláznil”

Popírá existenci dinosaurů či realitu evoluce. Má silné názory ohledně mimozemšťanů. A celkově sám působí jako z trochu jiného světa. Americký zápasník BJ Penn je všeobecně považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii UFC a třeba i Anthony Pettis jej nedávno označil za nejlepší 155ku všech dob. Muž přezdívaný jako “The Prodigy” si nicméně se svým odkazem minimálně do značné míry zahrává, když přidává na sociální sítě dlouhosáhlé a často nesmyslné konspirační teorie.

Text který se podle webu LowKickMMA objevil na Pennově Twitteru je obtížné převést do češtiny, nicméně alespoň malá ochutnávka. “#Amerika ukončila válku, když od Ruska koupila Aljašku a Oregon. A získala tak západ! Ale tihle borci pořád lžou! Stejně jako o nás, Havajanech! Je to prostě stejná prolhaná lež jako o dinosaurech, neandrtálcích nebo mimozemšťanech!  A nejhorší je evoluce, protože ti evolucionističtí lháři potřebují domorodé Havajce k tomu, aby mohli tu svou falešnou evoluci prokazovat….Žijeme ve filmu! Teď se to strašně zrychluje. A skončí to v roce 2050. A pak se to vrátí do roku 1850! Kéž bychom měli skutečné zprávy! Nevíme vůbec nic! Všichni hádají! Mimozemšťané jsou skuteční! Všechno, co nám vláda říká, je lež!” napsal BJ Penn na Twitter.

Penn je nicméně dlouhodobě známý svými “prapodivnými názory,” v minulosti zpochybňoval třeba vraždu Kennedyho nebo přítomnost Donalda Trumpa na večerech UFC. A další bojovníci jej vnímají do značné míry jako odstrašující případ. Třeba 'Wonderboy' Thompson explicitně zmínil, že nechce skončit jako BJ, přičemž v rozhovoru s Arielem Helwanim v pořadu The MMA Hour naznačil, že BJ Penn zaplatil svou kariéru poškozením mozku a že má trpět CTE. “ Kdyby skončil na vrcholu, jak se mu to povedlo poprvé, nemusel se vracet. Podruhé ho pak knockautovali zleva i zprava, a vidíte, co to s lidmi dělá. Je to trvalé poškození. Jde to pomalu, po kouskách, ale dopadne to špatně,” míní Stephen Thompson.