Třetí pás pro Poatana? Disciplínu na to má, tvrdí Texeira!

S Adesanyou vybojoval první a i když ho později ztratil, proti Procházkovy se Alex Pereira domohl v listopadu titulu v druhé kategorii. Nyní podle všeho míří na treble.  

Třetí pás pro Poatana? Disciplínu na to má, tvrdí Texeira!

Další změna váhové kategorie, posun do těžké váhy a úspěch v UFC v třech divizích? U Alexe Pereiry je podle jeho kouče Glovera Texeiry všechno možné a Poatan má podle Texeiry vše potřebné, aby se dokázal jako první v historii UFC zapsat jako držitel titulu ve třech váhových kategoriích. Zatímco se totiž seznam “dvoudivizních” šampionů UFC neustále rozrůstá, na korunovaci toho trojdivizního organizace Dany Whitea stále čeká. Řada insiderů si přitom podle webu MMANews myslí, že právě vzhledem k jeho velikosti a síle, je to Poatan, kdo má šanci tuto metu jako první zdolat.

"Všechno je to proces," citoval Teixeiru MMANews. "Poatan je disciplinovaný profesionál. A to je důvod jeho výher. Pro nikoho není snadné dokázat to, co on. Málokdo to dokáže. Jen málo lidí může bojovat v UFC, natož vyhrát pás, ale dokázat to, co on, shodit tolik kilogramů? Řekl bych, že v UFC je tak možná deset procent bojovníků, kteří dokáží upravit váhu tak, jak to dokázal on. Bylo to velmi brutální, ale Poatan na to má disciplínu," popsal Texeira, s tím, že pokud by se jeho svěřenec rozhodl pro posun do váhy Jona Jonese nebo Toma Aspinalla, musel by výrazně změnit svou stravu a tréninkový režim mimo tábor, aby nabral hmotu.

Pereira, jež je bývalým držitelem několika titulů  organizace Glory v kickboxu jede v UFC neuvěřitelně strmou kariéru, kdy se během sedmi zápasu dostal na vrchol hned dvou kategorii. Nejprve ovládl divizi LHW, když v listopadu loňského roku dokázal srazit Israela Adesanyu, o rok se pak již chlubil pásem kategorie MHW, když se na UFC295 dokázal vypořádat s Jiřím Procházkou. V mezičase sice první pás ztratil, když mu v dubnu Adesanya porážku oplatil, nyní podle všeho nicméně Pereira seriózně flirtuje s možností pokusit se ovládnout třetí kategorii. Listopad 2024?