Bojový pel-mel: The Notorious frustruje Chandlera, pro Covingtona je Masvidal příliš snadné sousto

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.  

Bojový pel-mel: The Notorious frustruje Chandlera, pro Covingtona je Masvidal příliš snadné sousto

MMAHour: Je to frustrující. Čekání na souboj s Conorem McGregorem nebaví Michaela Chandlera, který přiznal, že je z časového plánu irské superhvězdy MMA poněkud rozmrzelý. Chandler s nadějí na souboj s The Notorious zahájil rok 2023 a nyní o dvanáct měsíců později ještě stále nemá termín souboje, s tím, že podle všeho to nemusí být ani na dubnovém UFC300. Pro Chandlera to znamená první rok od jeho vstupu do profi MMA (2008), kdy nebojoval ani jeden oficiální zápas. "Byl jsem někdy frustrovaný? Rozhodně. Naštvaný? Možná tu a tam trochu," přiznal Chandler v pondělí v pořadu The MMA Hour. "Je těžké nemít před sebou tu mrkev, to světlo na konci tunelu v podobě skutečného zápasu.”

MMAMAnia: "Nemůžete věřit všemu, co čtete.” Těmito slovy šéf ONE Championship Chatri Sityodtong popírá spekulace, podle kterých jeho organizace usiluje o získání dalších finančních prostředků od investorů a Katařané, kteří do ONE zatím nalili největší kus koláče mají být údajně rozmrzelí ze slabého byznysového výkonu týmu okolo Sityodtonga. ONE Championship si přitom letos v dubnu připsala milník v podobě debutu ve Spojených státech a po několika akcích zaměřených na Muay Thai a kickbox se v následujícím roce více hodlá obout do MMA. Zprávy o snaze naraisovat nových 150 milionů dolarů nejsou podle šéfa ONE Championship pravdivé.  "Máme skvělé vztahy s našimi akcionáři a až oznámíme náš plán více než šedesát akcí na rok 2024, půjde většina těchto blábolů stranou," věří Sityodtong.

MMAMania: Bylo to vždycky snadné sousto, popsal Colby Covington svou rivalitu s Jorge Masvidalem před návratem do UFC ringu po téměř dvouletém čekání. Covington, který se na UFC296 tento měsíc utká s Leonem Edwardsem v souboji o titul welterové váhy, vnímá Masvidala jako příliš snadného soupeře a těší se na výzvu v podobě Edwardse. "Byl to snadný zápas, pět kol dominance, 50-43 a soda," řekl Covington pro ESPN. "Celý život jsem toho chlápka vodil jao loutku. Nikdy nade mnou nevyhrál ani vteřinu v žádném kole, takže jen další dominantní výkon,” zavzpomínal Covington.

MMAJunkie: Hill si s obviněním z domácího násilí hlavu neláme. Exšampion UFC Jamahal Hill je optimistický ohledně případu domácího násilí, do kterého se měl o víkendu zaplést, když v Michiganu měl zranit svého bratra. Hill byl zatčen minulý týden v noci z neděle na pondělí, policejní oddělení v Kentwoodu, které “Sweet Dreams” zatklo, nicméně nezveřejnilo žádné další informace. Hill chvíli situaci směrem k veřejnosto ignoroval, nakonec ale bobříka mlčení ukončil, a na svém Youtube kanálu prohlásil následující. "Bylo mi doporučeno, abych se k tomu nevyjadřoval. Což vím, že nemám. Jen se ale nemohu dočkat, až se u soudu dozvíte pravdu. Na ten den si počkám a těším se na něj. Lidé, kteří mě znají a znají můj charakter vědí, kdo jsem. To je vše, co k tomu řeknu."