Nová mašina do UFC? Dana White podepsal dvoumetrové kubánské monstrum

Olympijský medailista v taekwondu zatím v MMA odbojoval čtyři zápasy. Ještě ani jednou nevyzkoušel druhé kolo.   

Nová mašina do UFC? Dana White podepsal dvoumetrové kubánské monstrum

UFC podle informací magazínu FanNation SI podepsala kontrakt se - v MMA zatím neporaženým - kubánským olympionikem Robelisem Despaignem. Pětatřicetiletý bronzový medailista v taekwondu z olympijských her v Londýně s nickem "Bad Boy" má v profesionálním MMA ojedinělou bilanci 4-0-0, přičemž všechny čtyři zápasy ukončil v prvním kole a jeho poslední tři zápasy trvaly dohromady pouhých devatenáct sekund. Bad Boy tak zatím v MMA nemá jedinou zkušenost s druhým kolem.

Pro UFC může být - přes limitované zkušenosti s MMA - Despaigne zajímavý svými fyzickými parametry, když podle dostupných údajů má o jeden centimetr přes dva metry výšky a rozpětím paží dosahujícím 220 cm “zahanbuje” i dosavadní kolosy UFC jako je Jon Jones nebo Stefan Struve. Právě těchto fyzických parametrů zatím na nižší úrovni Despaigne využíval k rychlé eliminaci svých soupeřů. Do jaké míry to bude funkční strategie v těžké váze UFC je ovšem otázka.  

O plánovaném debutu Despaigneho zatím totiž nejsou k dispozici žádné zveřejněné informace, internet a sociální sítě tak zatím ovládla (velmi krátka) videa Kubáncových triumfů v organizaci Fury FC, kde Bad Boy zápasy rozhodoval v prvním útokem. Fanoušci by nicméně podle MMAManie nebo FanNationu mohli očekávat debut kubánského kolosu někdy v první polovině roku 2024. Proti komu tato fyzicky specifická akvizice Dany Whitea bude bojovat se podle všeho dozvíme v následujících měsících.