Jsi směšný, vzkázal Jones Aspinallovi na jeho snahu sebrat mu titul

Chvíli to trvalo, ale šampion těžké váhy UFC Jon Jones usadil Toma Aspinalla. A s jeho nápadem, aby UFC odebrala Jonesovi titul jej poslal do určitých míst. 

Jsi směšný, vzkázal Jones Aspinallovi na jeho snahu sebrat mu titul

Konečně se ozval. Jon Jones se v pondělí večer na síti X po dlouhých dnech čekání vyjádřil k nápadu Toma Aspinalla, aby UFC odebrala Jonesovi titul a povýšila jej (po nedávné výhře nad Sergejem Pavlovichem) na šampiona. S tím, že další zápas by pak měla být Britova obhajoba proti Stipe Mioticovi. Ten přitom dlouhodobě čeká právě na Jonese, který se zotavuje ze svého zranění prsního svalu. Tito dva se měli utkat na posledním UFC 295, kvůli Jonesově zranění byl nicméně zápas nahrazen právě střetem Aspinall - Pavlovich. Že by výhra z tohoto utkání měla stačit Aspinallovi na plnohodnotný titul Jones považuje za směšné. 

"Už 15 let čelím absolutně nejtěžší konkurenci, jakou tento svět nabízí," napsal Jones na síti X. "Během soustředění na obhajobu titulu jsem utrpěl vážné zranění, které si poprvé v kariéře vyžádalo operaci. A nyní jsou tady nováčci, kteří žádají, aby mi sebrali titul. Nula výher nad legendami, nula obhajob a už si myslí, že můžou Danovi něco říkat. K popukání. Za patnáct let své kariéry jsem viděl hodně chlapů, kteří měli být další legendou. Ale Jon Jones byl vždycky jen jeden, na to nikdy nezapomeň."

Pro Jonese hraje především to, že prezident UFC Dana White na nedávné tiskové konferenci odmítl myšlenku, že by Jonesovi odebral pás - jakkoliv obvyklou praxí v podobné situaci je uspořádat sjednocující zápas - a v plánu zůstává, že zápas Jones vs. Miocic se uskuteční někdy v roce 2024. Podle MMAJunkie pak Jonesova reakce na Aspinalla ukazuje, že šampion těžké váhy bedlivě sleduje zbytek divize a myšlenka, že by byl zbaven titulu, evidentně není součástí jeho vize dalšího vývoje.