Ngannou: Řeči o plánech na bitvu s Wilderem jsou pravda. Diskutujeme o tom

O zápas s novou hvězdou těžké váhy se uchází řada jmen. Chisora, Joshua, za jistý se má rematch s Furym. Zápas ne zrovna podle boxerských pravidel se podle všeho peče i s Wilderem.    

Ngannou: Řeči o plánech na bitvu s Wilderem jsou pravda. Diskutujeme o tom

Spekulace o možném střetu Ngannou - Wilder mají reálný základ, přiznal bojovník s kamerunskými kořeny. "Rozhovor o zápase podle smíšených pravidel s Deontayem Wilderem je skutečnost, už před zápasem s Furym jsme o tom vedli diskusi," citoval Francise Ngannoua web LowKickMMA. Ngannou se v říjnu prakticky přes noc i přes porážku s Tysonem Furym stal jednou z nejpoptávanějších hvězd bojových sportů a celý promotérský byznys spekuluje, jak bude vypadat jeho další kariéra.

Wilder, bývalý držitel titulu WBC je mimo hru od chvíle, kdy loni v říjnu v hlavním souboji večera v Brooklynu zastavil finského těžkotonážníka Roberta Heleniuse knokautem v úvodním kole. Nicméně ještě tento měsíc se rodák z Alabamy má vrátit do boxerského ringu a se v Saúdské Arábii utkat s bývalým vyzyvatelem na titul mistra světa Josephem Parkerem. Celá akce by se měla konat v rámci boxerského večera na kterém se dále představí i Anthony Joshua a Otto Wallin. 

A motivace Ngannoua? Jakkoliv není jasné, jak budou vypadat pravidla potenciálního utkání, jeho filosofie výběru protivníků vypadá poměrně jasně. "Dávám přednost zápasům se špičkovými boxery," řekl Francis Ngannou v podcastu The Last Stand. "Proč jsem bojoval s Tysonem Furym? Protože je to špička, chci se dostat na vrchol a chci toho nejlepšího. Chci velké zápasy, velkou show. Chci všechno velké. Nakonec je to sport, děláme to, co musíme."