Trénovat s potenciálním soupeřem? Edwards vypudil Garryho od Renegades

Spolupráce v bojových sportech má své limity. Naposledy se o tom přesvědčil Ir Ian Machado Garry, kterého ve své tělocvičně nechce Brit Leon Edwards.


Trénovat s potenciálním soupeřem? Edwards vypudil Garryho od Renegades

Uchazeč o titul UFC Ian Machado Garry prozradil, že už nemůže trénovat v tělocvičně Team Renegade Leona Edwardse. A to údajně kvůli obavám, které měl tento šampion polotěžké váhy vyjádřit, stejně jako jeho tým. Edwards a jeho kouč Dave Lovell se podle Garryho - který se připravuje na prosincový zápas s Vicentem Luquem na UFC296 - citovaného webem MMA UK obává, že by Ir mohl společným tréninkem získat know-how, jež by v budoucnosti mohl použít právě proti Edwardsovi.

"Brání mi tam chodit cvičit, protože bych mohl potenciálně za osmnáct měsíců bojovat s Leonem? Můj postoj je takový: Pokud by to tak mělo být, proč se o tom nemůžeme bavit třeba za půl roku?" citoval irského bojovníka deník Independent, když Garry vyzdvihl význam konstruktivního tréninku a aspekt spolupráce v MMA: "Proč s ním netrénovat? Proč ho nenechat, aby na vás tlačil? Proč se neučit a nerůst jeden od druhého?"

Podle Garry přitom on sám  pro Edwardse nepředstavuje v tento moment bezprostřední hrozbu, protože v současné době oba bojovnici spolu nesoupeří o titul. Ir se podle vlastních slov snaží stát se nejlepším na světě právě skrze trénink s těmi nejlepšími. A k Renegades se původně připojil pro získání zkušeností od místních protřelých bojovníků v tělocvičně, než aby trénoval konkrétně s Leonem. Původně si pak pochvaloval vřelé přijetí, kterého se mu mělo v Renegade dostat. Po dvou dnech byl idylce konec.