Dana White mi sebral hodně peněz, ozývá se další legenda UFC

Prohlášení kritizující odměňování bojovníků ze strany UFC se množí. Tentokrát si byznysovou strategii Dany Whitea vzal na paškál Quinton ´Rampage´ Jackson.    

Dana White mi sebral hodně peněz, ozývá se další legenda UFC

Vlna se rozjela a pokračuje. Dalším bojovníkem, kterému se nelíbí jak jsou bojovníci odměňováni, je Quinton ´Rampage´ Jackson. Ten se v posledním dílu JAXXON Podcastu vyjádřil k řadě věcí okolo byznysu UFC. S tím, že se přidal do zástupu kritiků, kteří v poslední době zpochybňují, jak UFC přistupuje ke svým bojovníkům. Podle Rampage to bylo třeba viditelné na Francisi Ngannouovi, který aby se mohl v boxu utkat s Tysonem Furym musel opustit UFC. Podle Jacksona prezident UFC "šlápl vedle", když se do superzápasu nezapojil, ačkoli mohl. A přidal i osobní důvody, proč Danu Whitea kritizuje.

"Nemám nic proti Danovi. Nakonec ho musím respektovat, jaký je to obchodník. Ale pravda je, že Dana mi takříkajíc sebral hodně jídla ze stolu. Třeba smlouvou s Reebokem, nebo kontraktem na pay-per-view ze zápasu s Chuckem Liddellem na UFC71,” konstatoval Rampage s tím, že sice boj s Liddellem měl dobře zaplacený, ale do budoucna pro něj znamenal změnu podmínek, která finančně výhodná rozhodně nebyla. 

Smlouva s Reebokem, kterou UFC uzavřela v roce 2014, se ukázala být změnou hry z méně než hvězdných důvodů. Jejím důsledkem bylo, že bojovníci již nesměli během zápasového týdne nosit své vlastní oblečení a značky svých osobních sponzorů. Což pro Jacksona, který ve své době patřil k nejpopulárnějším bojovníkům MMA znamenalo značné finanční ztráty. Nemohl totiž viditelně nosit logo Reeboku, se kterým měl dohodu o obutí. Byť se jednalo o firmu, která měla s UFC smlouvu. I do takových detailů si uměl Dana White a UFC svůj byznys pohlídat. A bojovníkům se to zjevně přestává líbit.