Nesnáším, jak vypadá dnešní box, stěžuje ji Tom Aspinall

Šampion těžké váhy UFC s možností vstoupit do ringu přitom už nějaký čas flirtuje    

Nesnáším, jak vypadá dnešní box, stěžuje ji Tom Aspinall

Tomu Aspinallovi se nelíbí stav boxu. Jako novopečený šampion těžké váhy UFC, který v listopadu v prvním kole knokautoval Sergeje Pavloviche se Aspinall připojil k Danu Whiteovi v jeho kritice boxu. "Pokud bojujete v první desítce nebo pětce v UFC, každý soupeř je elitní. Všichni tam jdou vyhrát," konstatoval Aspinall v rozhovoru pro talkSPORT citovaný webem MMAFighting. "Nechci říkat nic špatného o boxu, ale u spousty zápasů víte, kdo vyhraje a kdo prohraje, ještě než tam vstoupí," tvrdí Aspinall.

Sám je přitom kamarád s Tysonem Furym, kterému dříve sparoval a boxu jinak fandí. Dokonce tak, že nedávno se měl zmínit, že by rád tento sport jednou vyzkoušel. "Jsem obrovský fanoušek boxu," uvedl Aspinall. "Naprosto miluji boxerský sport, na druhou stranu nesnáším jeho model. Nenávidím způsob, jakým se box momentálně ubírá, protože boxerský sport miluji. Miluju tu vědu za tím. Miluji obranné techniky,. Nadšeně sleduju klasické boxery, kteří jsou v obraně brilantní - to je moje oblíbená věc. Ale způsob, jakým se tento sport v současnosti vyvíjí, je naprosto příšerný.”

A tvrdí, že když se podívá na kartu Eddieho Hearna, Franka Warrena, nebo jakéhokoli jiného promotéra, že z deseti zápasů odhadne vítěze ještě před tím, než zazní gong minimálně v osmi případech. “Nemůžu to vystát. Mluvíme o nejlepších borcích na světě a nikdo z nich se nepere mezi sebou. Co to má být?" konstatuje Aspinall. Tento výrok přitom pronáší na konci roku, který je podle MMAFighting považován za pro box do značné míry průlomový, ve kterém se odehrála řada významných zápasů, mimo jiné Terrance Crawford vs. Errol Spence Jr, Devin Haney vs. Vasyl Lomačenko a Naoya Inoue vs. Stephen Fulton. Ani to ale Aspinalla od jeho negativního komentáře neodradilo.