Bojový pel-mel: Silácká Bestie jde do ringu, Poatan nemá problém zatrénovat si Adesanyiou

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Silácká Bestie jde do ringu, Poatan nemá problém zatrénovat si Adesanyiou

EssentiallySports: Beast is coming! Strongman a vítěz soutěže World's Strongest Man Eddie Hall oznámil, že podepsal smlouvu s propagací MMA Finishers Championship a brzy se zúčastní zápasu v MMA. Hall je známý především díky svému rekordnímu mrtvému tahu o hmotnosti 500 kg a taktéž svému You Tube kanálu, kde nasbíral miliony followerů. Nyní hodlá zkusit své štěsti v oktagonu, když podle zatím dostupných informací si svůj první zápas odbojuje 17. února a bude součástí miniturnaje s dalšími siláky Brianem Shawem a Martynem Fordem plus kulturistou Mitchellem Hooperem.

Sherdog: Další ruka v rukávě pro PFL. Necelé dva týdny po akvizici Bellator MMA podepsala Professional Fighters League novou víceletou smlouvu o mediálních právech ve Spojených státech s ESPN, přičemž podle této dohody budou zápasy PFL v základní části, play-off a šampionáty k dispozici na ESPN+ a dalších sítích ESPN. Smlouva má zahrnovat také podpůrné programy. Vedle  toho bude ESPN sloužit také jako distributor pay-per-view pro divizi PFL Super Fight, která by měla být spuštěna v roce 2024. "Máme za sebou pět úspěšných sezón na ESPN a jsme nadšeni z další fáze růstu MMA a PFL díky této dohodě," prohlásil generální ředitel PFL Peter Murray.

LowKickMMA: Debut legendy kickboxu v ONE proti legendě Muai Thay. Takeru Segawa si v lednu odbude svůj dlouho očekávaný debut v ONE Championship, přičemž jeho soupeřem by měla být ikona Muay Thai Rodtang. Bývalý mistr světa ve třech divizích K-1 bude debutovat na turnaji ONE 165 v Tokiu. Podle generálního ředitele společnosti ONE Chatriho Sityodtonga, který to oznámil na úterní tiskové konferenci v Tokiu, se obě ikony bojových sportů utkají v kickboxerském superzápase v muší váze. Rodtang má oproti Segawovi v ONE za sebou od svého debutu v roce 2018 už šestnáct zápasů, prohru si připsal jen jedinou, když v tom posledním v září kontroverzně podlehl Superlekovi. 

BJPenn: Co jsme si, to jsme si, zatrénujme si. Alex Pereira nemá problém v budoucnu trénovat se svým dlouholetým soupeřem Israelem Adesanyou a rád by svého velkého soupeře v budoucnosti využil ve společné přípravě.  Oba muži se utkali čtyřikrát napříč kickboxem a smíšenými bojovými uměními a do této chvíle vede Pereira 3:1 na zápasy. Navzdory tomu Brazilec na svých sociálních sítích dává najevo, že Adesanya je rival jen v ringu.  "Není to nic osobního vůči Israeli Adesanyovi, dokonce bych s ním v budoucnu trénoval, ale Adesanya se musí podívat na tohle video, aby už nikdy nepodcenil něčí potenciál! P.S: Poatan - "Šampion 2 divizí," napsal Poatan na svůj Twitter.