Exšampion Sterling už nebude bantam. Mění váhu

Limit 61 kil pro bantamovou kategorii vždy splnil. Ale už se mu nechce shazovat více než čtvrtinu své normální váhy.   

Exšampion Sterling už nebude bantam. Mění váhu

Bývalý šampion UFC v bantamové váze Aljamain Sterling se přesouvá z bantamové váhy o kategorii výš a nově bude bojovat v pérové váze (do 145 liber tj. cca 66 kilo). Podle webu MMAWeekly to "Funk Master" oznámil během pořadu Mighty Podcast s moderátorem Demetriousem Johnsonem. V bantamové kategorii odbojoval čtyřiatřicetiletý Američan sedmadvacet zápasů ze kterých třiadvacet vyhrál a kde třikrát obhájil titul. Sterling nikdy neměl problém navážit, srpnová (prohraná) bitva s O´Malleym nicméně byla poslední, kdy se tlačil do bantamu.

"Vážil jsem okolo 180 liber, možná o trochu víc. Nebylo to ideálních 180, ale dokázal jsem se tam dostat. Teď se cítím dobře v tam, kde jsem teď, mám kolem 170 liber a to je zjevně pro mě dobrá, zdravá váha.  Nejsem tlustý.  Mám nějaké břišní svaly. Ale na druhou stranu už nedávám hubnutí do bantamu a fakt nevím, jak jsem to dokázal tak dlouho," prohlásil Sterling v podcastu u Johnsona, s tím, že si dělal testy a že je 26,7 procenta nad limitem své bývalé váhové kategorie. S tím, že doposud nikdy neměl problém váhu sundat.

”Lidé si mohou říkat, co chtějí. Tohle je jediný způsob, jakým umím soutěžit od zápasení, přes univerzitní zápasení až teď po MMA.  Není to snadné, ale vždycky to zvládnu. Vždycky jsem to dokázal.  Je to jediná věc, kterou jsem kdy uměl, a vždy jsem bojoval na vysoké úrovni a vyhrával.  Říkal jsem si, že když to není rozbité, tak to neopravuj," doplnil Sterling. S tím, že jako první zápas v pérové kategorii by si představoval Maxe Hollowaye. A předpokládá, že by premiéru mohl mít v březnu nebo dubnu příštího roku.