Yan se po třech porážkách a zranění vrací do UFC. Co řekl ke svému návratu a titulové bitvě?

Ruský zápasník Petr Yan prohrál tři zápasy v řadě a od března o něm téměř vůbec neslyšíme. Nyní ale Yan uspořádal tiskovou konferenci, na které probral všechny důležité záležitosti. 

Yan se po třech porážkách a zranění vrací do UFC. Co řekl ke svému návratu a titulové bitvě?

Petr Yan v organizaci ACB šestkrát triumfoval a svému soupeři podlehl jen jednou, konkrétně Magomedu Magomedovi. Od příchodu do UFC se stal velkou hvězdu, během tří let nasbíral osm vítězství a jen jedinou porážku, když byl v souboji s Aljamainem Sterlingem diskvalifikován.

V souboji s Urijahem Faberem si připsal Performance of the Night a proti Josému Aldovi už získal pás v bantamové váze. Po diskvalifikaci o něj přišel, ale následně v parádní řežbě porazil Coryho Sandhagena a opět se vrátil do hry.

Jenže poslední dva roky povedené z jeho strany rozhodně nebyly. Po pěti kolech jej na body zdolal Sterling, rozhodčí mu následně neudělili výhru ani proti Seanu O´Malleym a třetí porážku v řadě mu uštědřil Merab Dvalishvili.

Od letošního března se v kleci Yan nepředstavil a slyšet o něm nebylo. Od souboje s Dvalishvilim absolvoval jen dva rozhovory. Jeden velký krátký na turnaji RCC a následně o trochu delší v Petrohradu, kde dal ale jasně najevo, že na otázky odpovídat příliš nechce.

Situace se změnila až nyní, kdy při své tréninkové akci uspořádal tiskovou konferenci. A na ní se vyjádřil ke všemu podstatnému.

O svém návratu do tréninku

"Ještě pořádně netrénuji, ale samozřejmě nějaké změny plánuji. Cítím se ale výborně a vše je již v pořádku."

O svém návratu do UFC

"Návrat chystám na březen, protože v naší váze proběhne titulový zápas mezi O´Malleym a Verou. Myslím, že je to ideální načasování, jelikož v lednu plánuji začít plnohodnotně trénovat. Myslím, že do zápasu už půjdu v dobré kondici. Rád bych byl na stejném turnaji jako Sean O´Malley. Všichni si na můj příběh se Seanem pamatují. Myslím, že to do sebe parádně zapadá."

O svém budoucím soupeři

"O svých budoucích protivnících zatím nic nevím, je to úkol pro manažera a organizaci. Jde samozřejmě o to, kdo bude mít zájem."

O titulovém klání mezi Seanem O´Malleym a Marlonem Verou

"Sean měl zájem o souboj s Marlonem Verou a myslím, že mu právě on bude vyhovovat. Od zápasu se mnou roste každým dnem ve všech ohledech."

O případné výzvě na odvetu s O´Malleym

"Pokud v březnu vyhraju, vyzývat ho určitě nebudu. Chápu, že abych se vrátil do boje o titul, musím dvakrát, nebo třikrát vyhrát."