Návrat legendy? Promotér pobízí Pacquiaoa do ringu

Bob Arum chce, aby se Manny Pacquiao vrátil a zápasil s bývalým šampionem. Jednalo by se tak o velký návrat boxerské legendy. 

Návrat legendy? Promotér pobízí Pacquiaoa do ringu

V létě to byl jeho bývalý trenér Freddie Roach, který řekl, že mu filipínský bojovník prozradil, že chce ještě jeden zápas. Načež vyšlo najevo, že doufá, že bude bojovat za svou zemi na olympijských hrách v Paříži v roce 2024. 

Ačkoli muž, který svůj první titul mistra světa získal v muší váze a poslední zápas ve velterové váze absolvoval v srpnu 2021 proti Yordenisovi Ugasovi, nikdy oficiálně neodešel do důchodu, mnozí tušili, že po rekordní kariéře, během níž získal dvanáct velkých titulů, pověsil rukavice na hřebík nadobro.

Byl také řadovým šampionem v pěti různých váhových kategoriích a v letech 2016-2022 působil jako filipínský senátor.

V rozhovoru pro ProBoxTV hovořil výkonný ředitel společnosti Top Rank Bob Arum o možných soupeřích pro svého svěřence Joshe Taylora, který se zatím nerozhodl, zda zůstane v superlehké váze, nebo se posune do váhy velterové.

"Chlapík, kterého bych pro Taylora rád získal, je Pacquiao. Myslím, že by to byl dobrý zápas“ nadhodil zajímavou myšlenku. „A myslím, že o takový zápas by měl Pacquaio zájem."

Arum prohlásil, že 44letý Pacquiao by se nevrátil kvůli jakémukoliv zápasu. Tenhle se mu ale proklatě líbí.

„Pacquiao je velmi bohatý člověk, ale Manny by rád pokračoval v kariéře ještě alespoň rok nebo dva. Nemá cenu si nic nalhávat, kvůli penězům se vrací všichni,“ dodal Arum.

Pokud by na stole přistála nabídka, Pacquiao by mohl dostat šanci na poslední zápas, po kterém už dlouho touží. Zda je pro to Taylor tím pravým, se teprve uvidí.