Diazovy výplaty? Žádné šílené miliony! Vlastně celkem málo…

Kvůli právním tahanicím UFC byly odhaleny různé výplaty. Na povrch vystoupala i ta Natea Diaze. A její velikost mnohé překvapila. 

Diazovy výplaty? Žádné šílené miliony! Vlastně celkem málo…

Navzdory své silné sledovanosti a nelítostné pověsti nezískal Diaz z mnoha svých zápasů až do svých dvou soubojů s Conorem McGregorem žádný podstatný finanční zisk. Jeho dva zápasy s tímto Irem na UFC 196, respektive UFC 202, se řadí k nejúspěšnějším pay-per-view událostem v historii UFC, díky čemuž si rodák ze Stocktonu vydělal více než desetinásobek toho, co za předchozí zápasy.

Nedávné soudní dokumenty, které získal server Bloody Elbow, vrhají světlo na dříve nezveřejněné příjmy Diaze a dalších bývalých i současných bojovníků UFC a ukazují, že některé z nich jsou překvapivě nízké.

Velké výplaty pro Diaze přišly, když vyzval Conora McGregora a splnil jeho přání o zápas. Diaz si údajně vydělal 2,838 milionů dolarů za zápas s The Notorious One, když se oba potkali v březnu 2016. Američan Ira porazil a šokoval svět.

Toto vítězství mu vyneslo ještě větší výplatu, když se o pět měsíců později konala odveta. Tentokrát však McGregor zvítězil rozhodnutím po pětikolovém thrilleru mezi oběma soupeři. Diaz si za tento zápas vydělal neuvěřitelných 4,315 milionů dolarů, což představuje jeho nejvyšší výplatu u společnosti v historii.

O třetím zápase mezi Diazem a McGregorem hovoří oba bojovníci již řadu let, nicméně vzhledem k tomu, že první jmenovaný opustil UFC v roce 2022 kvůli zápasu s Jakem Paulem, aby si odbyl svůj profesionální debut v boxu, a McGregor se po brutální zlomenině nohy do oktagonu ještě nevrátil, není jasné, zda se trilogie někdy uskuteční.

Další zveřejněné údaje týkající se výdělků Natea Diaze v kariéře ukazují obrovský propad oproti vrcholům obou zápasů s McGregorem, neboť například proti Rafaelu dos Anjosovi obdržel 56 tisíc dolarů, v zápase s Grayem Maynardem si vydělal 125 tisíc dolarů plus bonusy.

Není tedy divu, že se 37letý bojovík rozhodl přejít k boxu a utkat se s hvězdou YouTube Jakem Paulem, kde vydělal garantovaných 500 000 dolarů a odnesl si údajně půl na půl podíl na výdělku z PPV.

S největší pravděpodobností Diazovi jediný boxerský zápas vynesl stejně vysokou výplatu v kariéře a více, než kolik dostal za jakýkoli zápas v UFC. Proto není nijak velkým šokem, že další bojovníci UFC chtějí následovat McGregora a Francise Ngannoua a přejít k boxu.