ONE Championship jako navoněná bublina? Podle exšéfa Bellatoru zkrachuje

Podle jedněch se jedná z dlouhodobé perspektivy o vyzyvatele UFC o pozici hlavní organizace v MMA. Podle druhých ….   

ONE Championship jako navoněná bublina? Podle exšéfa Bellatoru zkrachuje

V letošním roce překvapili příklonem k Muay Thai a grappling, v tom příštím se chce ONE Championship podle prohlášení svého šéfa ve velkém vrátit do světa MMA. A anoncuje, že během následujících měsíců organizace plánuje uspořádat bojové večery na šedesáti místech po celém světě, z nichž většina by měla být právě podle pravidel MMA. Část insiderů světa bojových umění a byznysu okolo něj si nicméně myslí, že veškerý buzz okolo ONE je jeden velký fake. A že původem asijská organizace míří k nevyhnutelnému konci.  

"Zkrachují,"prohlásil natvrdo bývalý výkonný ředitel Bellatoru Mike Kogan v pořadu The MMA Hour s tím, že organizace vedená Chatrim Sityodtongem už má jen minimum lidí, které mohou ještě podvést. A pokračoval: “Nemůžete být deset let startupem, být deset let začínajícím podnikatelem. V určitém okamžiku musíte začít něco předvádět.”

Kogan, jehož Bellator byl v minulém týdnu převzat - po ukončení kontraktu s televizní stanicí Showtime - se dotkl ve svém rozhovoru s MMA Hour i dalšího tématu. A to uplatnění lidí s jeho zkušenostmi. Kogan v tuto chvíli podle vlastních slov čeká na nabídku z PFL, zároveň ale přiznává, že nemá po konci Bellatoru kde uplatnit své zkušenosti. “ Už není kam jít. Vždycky jsem říkal, že je to jako největší malé odvětví na světě. Je to velký, je to v televizi, jsou tam milionáři, jsou tam všechny ty příběhy, ale nakonec je to hrstka lidí, která to řídí," konstatuje Kogan.

Nejčtenější z tématu