Bojový pel-mel: Aubim-Merier jde do důchodu, Venom čeká nabídku z UFC

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Aubim-Merier jde do důchodu, Venom čeká nabídku z UFC

MMAMania: "Už na to nemám," hlásí Olivier Aubin-Mercier. Kanadský bojovník ukončil kariéru v MMA poté, co v PFL zinkasoval další milion dolarů. Tn dostal za obhajobu titulu šampiona lehké váhy v řadě, když z haly The Anthem ve Washingtonu porazil jednomyslným rozhodnutím Claye Collarda. D.C. Už před zápasem "kanadský gangster" několikrát zmiňoval možnost, že ukončí kariéru, ale všeobecně to bylo považováno spíš za humor. Aubin-Mercier nicméně svému slovu pro tuto chvíli dostál. "Abych řekl pravdu, nevím, jak se cítím," řekl Aubin-Mercier po svém vítězství. “Věděl jsem, že je to naposledy, byl to zvláštní pocit."

Sherdog: Petr Yan hodlá vsadit na nový tým spolupracovníků. Ruský bojovník věří, že musí obměnit své okolí, aby se dostal z nedávné krize. Bývalý držitel titulu UFC v bantamové váze byl až do prohry s Aljamainem Sterlingem v roce 2021 neporažený. Yan se sice od této prohry odrazil vítězstvím nad Corym Sandhagenem, ale bývalému šampionovi se nikdy nepodařilo plně obnovit svou dynamiku. "No Mercy" následně prohrál tři zápasy, včetně jednomyslné prohry s Merabem Dvalishvilim a nedávné zranění vyřadilo Yana z plánovaného zápasu proti Yadong Songovi 9. prosince. "Zdravotní stav je skvělý," řekl Yan pro XTRA MMA. "V tuto chvíli neprobíhá žádná příprava. Čekám na informace od UFC. Plánuji, že budu bojovat v březnu na UFC 299.”

MMANews: Venom se blíží podpisu smlouvy s UFC. Po kariéře v MMA, boxu a kickboxu, a deseti letech kdy byl součástí “cirkusu Bellator” se Michael "Venom" Page přibližuje podle všeho vrcholu své profesionální dráhy. "Stále je tu několik překážek,” přiznává Angličan - nicméně autor jednoho z nejpamátnějších knockoutů Bellatoru, kdy při svém debutu za deset sekund sestřelil Ryana Sanderse - nyní plánuje, že svůj styl boje vestoje představí v oktagonu Dany Whitea. 

MMAJunkie: El Cucuy se zbavil soudu. Tony Ferguson po dohodě s prokuraturou a přiznání viny urovnal soudní případ, který vznikl po květnovém zatčení kvůli obvinění z řízení pod vlivem alkoholu. Podmínkou dohody o přiznání viny je, že si Ferguson odpyká roční zkušební dobu. Celá kauza začala v květnu, kdy byl bojovník do vazby poté, co údajně do dvou aut zaparkovaných před nočním klubem v Hollywoodu. Ferguson se při nehodě údajně převrátil a byl zatčen poté, co odmítl test na alkohol. tehdy byl propuštěn na kauci a nyní přiznal vinu.