Před důchodem do ringu? Dalším bojovníkem MMA, který si chce zaboxovat, je Poirier

Třiačtyřicetiletá hvězda lehké váhy se podle všeho na UFC300 utká v dlouhoočekávaném souboji s Justinem Gathjem. Sny má ale trochu jiné.     

Před důchodem do ringu? Dalším bojovníkem MMA, který si chce zaboxovat, je Poirier

Rád by si jednou zaboxoval. Než půjde do důchodu. Vzhledem ke svému kontraktu v UFC si ovšem není jistý, že to stihne. Dustin Poirier je jedním z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších bojovníků na soupisce UFC, figurující v organizaci od roku 2011. Má na kontě 29 zápasů, titul v lehké váze i několik ocenění za Zápas roku. Jak napsal MMAFighting, zkrátka výsostné postavení takzvané "žijící legendy". Ale podobně jako další osobnosti s tímto přídomkem, i Poirier by chtěl ještě zkusit návštěvu mezi provazy.

"Box? Rád bych, než to všechno skončí, ale nemyslím si, že se to někdy stane," řekl Poirier v pořadu The MMA Hour. "Myslím, že mi zbývá ještě tak pět šest zápasů do konce smlouvy s UFC. Rád bych. Když jsem si poprvé oblékl rukavice, byly to boxerské. Myslel jsem si, že budu boxer," citoval bojovníka MMAFighting. "Miloval jsem bojové sporty. Nejdřív jsem miloval box. Sledoval jsem zápasy a nechával se jimi inspirovat a věděl jsem, že ať už tam ti chlapi předvádějí cokoli, věděl jsem, že na to mám,” dodal Poirier.

Trochu mimoděk tak potvrzuje trend, v jehož rámci se v boxerském ringu po kariéře v UFC představila řada hvězd, od Andersona Silvy přes Natea Diaze až po Poirierova někdejšího protivníka Jorgeho Masvidala. Posledním - velmi pozitivním příkladem pak byl Francis Ngannou, který svým debutem s Tysonem Furym i přes prohru uchvátil svět bojových umění a inspiroval další. Řada expertů tvrdí, že celé toto “hnutí” je z velké části hnáno nedostatečnými odměnami v UFC a že bojovníci si do boxerského ringu chodí “na stará kolena” přivydělávat. Bude Poirier další z nich?