Patchy versus Suga? Davis by vsadil na svého koně

Ve které kategorii by se “spojené království” PFL a Bellatoru mohlo nejlépe vyrovnat UFC? Podle mnohých expertů v bantamové!    

Patchy versus Suga? Davis by vsadil na svého koně

Patchy Mix - hvězda spojené soupisky PFL a Bellatoru - je v bantamové váhové kategorii lepší než šampion UFC Sean O'Malley. Myslí si to šéf a zakladatel PFL Donn Davis, když porovnává svou pomyslnou sestavu All Stars proti té od Dany White. Od minulého týdne, kdy PFL oznámilo převzetí Bellatoru a plánuje sjednocující večer šampionů se na sociálních sítích čile spekuluje, jak moc může nová organizace konkurovat hegemonovi MMA a do jaké míry jsou potenciální šampioni konkurenceschopní. Nyní se vyjádřil i šéf PFL.  

"Patchy Mix by mohl porazit 'Sugu'," prohlásil podle MMAJunkie Don Davis směrem k novinářům po pátečním zápase PFL Championship 2023. "Nemá sice vlasy, ale je to lepší bojovník. Věřím, že většina lidí si myslí, že by to byl dobrý zápas a že Patchy by byl mírný favorit,” dodal Davis. Mix nedávno sjednotil titul Bellatoru v bantamové váze, když na začátku tohoto měsíce porazil Sergia Pettise na derniérové akci Bellator301, když do zápasu vstupoval jako prozatímní šampion.

Davis zároveň podle MMAJunkie prozradil, že v roce 2024 nemá v plánu zásadní změny pro bantamovou váhu PFL a Patchy Mix by tak měl obhajovat svůj titul proti vyzyvatelům, kteří budou teprve určeni. Naopak O'Malley by se měl v březnu vrátit do oktagonu, aby obhájil titul proti Marlonu Verovi, jedinému muži, který nad ním dokázal zatím zvítězit. O'Malley se stal šampionem UFC v srpnu, kdy na UFC292 v Bostonu sundal Aljamaina Sterlinga.

Nejčtenější z tématu