Chris Eubank Jr: Kluky v UFC bere Dana White na hůl

Hlasy o tom, že bojovníci v organizaci Dany Whitea nejsou dostatečně odměňováni se množí. Nyní se na stranu zápasníků postavil i Chris Eubank Jr..    

Chris Eubank Jr: Kluky v UFC bere Dana White na hůl

Struktura odměn v UFC je katastrofální, myslí si bývalý šampion IBO v superstřední váze a syn bývalého boxerského šampiona Chrise Eubanka, Chris Eubank Jr. "Je to zábava. Na UFC se mi líbí všechno kromě toho, jak si ho Dana White monopolizoval a jak ti kluci nedostávají zdaleka tolik peněz, kolik vyděláváme v boxu. Ale to je podle mě jediná nevýhoda tohoto sportu," uvedl Eubanks Jr. v rozhovoru pro The MMA Hour. A poukazuje na to, kolik bojovníků opouští MMA a vydává se za většími výdělky do boxerského ringu. 

V posledních letech opustili UFC v honbě za vyššími penězi Francis Ngannou, Nate Diaz, Tyron Woodley a Anderson Silva, a dokonce i nedávno korunovaný šampion bantamové váhy Sean O'Malley. Hned po zisku titulu. Podle Eubanka se podobné věci budou dít i nadále, protože UFC zkrátka nikdy nenabídne takové peníze jako boxerský svět. A na vině je podle něj právě samojediný šéf UFC Dana White. který si monopolizoval celý svět MMA. “Pokud nepřijmete to, co vám Dana nabízí, sbohem. Najděte si jiné místo. Dokonalým příkladem je Ngannou,” míní Eubank Jr.

Přičemž přiznává, že z obchodního hlediska model UFC funguje a nelze ho než obdivovat. Na druhou stranu dominantní síla UFC jako organizace ve světě MMA se právě ve světle nízkých odměn dostává pod tlak a  v současné době je terčem hromadné žaloby skupiny bývalých bojovníků. Kteří pokud vyhrají, mohli by se dočkat jednak náhrady škody, druhak rozvolnění smluvních vztahů s UFC. “Z morálního hlediska kluci riskují své životy, musí projít peklem a zpět, aby mohli trénovat a bojovat. A podle mého názoru nejsou odměňováni tak, jak by být měli. Takže je to na nic. Jako bojovníka mě to štve. Ale co můžeš dělat? Nic, dokud nebude větší konkurence," zakončil Eubank Jr.

Nejčtenější z tématu