Texeira: Ruce mě svrbí, ale zůstanu v důchodu

Někdejší nejstarší šampión UFC svou kariéru ukončil teprve před nedávnem po dvou prohrách v řadě s Jiřím Procházkou a Jamahalem Hillem. Spekulace o jeho comebacku nicméně zatím neustaly.

Texeira: Ruce mě svrbí, ale zůstanu v důchodu

"Užívám si tyhle chvíle,” hlásí Glover Texeira a ač přiznává, že mu zápasová klec chybí, nemá v úmyslu zrušit svůj odchod do důchodu. Brazilec, který se zapsal do historie UFC, když se ve 42 letech stal nejstarším bojovníkem jež poprvé získal titul organizace, nebojoval od porážky s Jamahalem Hillem letos v lednu a zatím nepředpokládá, že by se měl někdy chuť vrátit. Texeira aktuálně pomáhá Alexi “Poatanovi” Pereirovi v jeho rohu UFC a asistoval mu i na začátku listopadu, kdy Pereira v Madison Square Garden sestřelil v druhém kole Jiřího Procházku a pomstil tak svého trenéra..

"Když jsme čekali na UFC295, říkal jsem 'Poatanovi', že mi to trochu chybí," prohlásil Teixeira v rozhovoru pro web MMAFighting. "Na druhou stranu to není něco, co bych dělal pro peníze. Dělal jsem to, protože se mi to opravdu líbilo. Chybí mi staré časy, ale není to tak, že bych přemýšlel o návratu. Užívám si tento okamžik. Nevím, čím to je, ale v mém životě, ještě předtím, než jsem získal pás, už jsem byl vděčný. Za to, že mám všechno, co mám, a že jsem dosáhl všeho, čeho jsem dosáhl."

Je to obrovská radost z toho, že jsem prostě naživu," pokračoval Teixeira. "Nevíme, kdy odejdeme. Nevím, jestli je to dobře, nebo špatně, člověk je někdy zmatený, a tak volám Machidov], abychom si promluvili, protože on si tím také prošel. Ale jsem v komfortní zóně, víte? Jsem velmi pohodlný tam, kde jsem teď, a někdy si říkáme: "Musíš vystoupit ze své komfortní zóny." To je pro mě velmi důležité. Ale kam? Bojovat, to by mě možná dostalo z komfortní zóny. Bojoval jsem a zatraceně jsem si to užíval. Prostě jsem přestal bojovat, protože jsem si myslel, že jsem s některými kluky prohrál - i s Procházkou, a ten poslední zápas s Hillem. Nic těm klukům neberu, ale cítil jsem, že to byl opravdu faktor věku. Byl jsem čím dál pomalejší, slabší. Sakra, já pětatřicetiletý bych ty kluky zničil. Ale už je čas, ne?" uzavřel Texeira pro MMAFighting.