Bojový pel-mel: UFC pod soudní hrozbou, Ngannou bude podle legendy střídat ringy jako Lesnar

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: UFC pod soudní hrozbou, Ngannou bude podle legendy střídat ringy jako Lesnar

MMAMania: Organizace Dany White v ohrožení, soud se zabývá monopolním chování UFC. Velké změny ve fungování UFC mohou přijít v důsledku antimonopolních žalob, které u amerických soudů začínají svírat nejvýznamnější organizaci MMA světa. UFC hrozí podle všeho miliardová pokuta, pokud se soudu podaří prokázat že UFC v minulosti nezákonně využívala svého dominantního postavení špičky k narušení trhu a umělému snižování mezd bojovníků. Dvanáct set fighterů sdružených za žalobou bude od začátku února podle všeho intenzivně sledovat soud, jehož oddálení nyní soudce Richard F. Boulware odmítl. A podle expertů to nemá být pozitivní signál pro žalovanou UFC.

MMAWeekly: Ian Machado Garry se rozplývá nad tím, jaké to bylo trénovat s Conorem. V UFC zatím neporažený Ian Garry se v polotěžké váze v půli prosince v Las Vegas utká Vicentem Luquem a chválí si jaký benefit pro něj v předzápasové přípravě znamená účast Conora McGregora. Garry letos jde bojovat již počtvrté přičemž ze srpna má skalp Neila Magnyho z UFC292.  "Je to úžasné.  Od začátku až do teď to bylo naprosto úžasné.  Moje kariéra je prostě na měsíci a v nejbližší době se nezastaví, ale to, že jsem obklopen tak úžasnými lidmi a mám kolem sebe tým, který miluje cestu stejně jako já a je nadšený z takových maličkostí,” chválil si Garry pro podcast Energized. "Setkal jsem se s velkým mužem, sedl jsem si s Conorem, popovídal jsem si s ním, trénoval jsem s ním.  Byl to ten nejsurreálnější okamžik mého života.  To, že jsme si nasadili boxerské rukavice, podíval jsem se přes ring a říkám si: 'Ha ha, to je Conor...'. Byl to tak skvělý okamžik.  Jsem velmi, velmi požehnaný a šťastný, že se to stalo.  Bylo to velmi, velmi vzrušující období," vzpomínal Garry. 

MMANews:Ngannou ve stopách Lesnara? Severn souhlasí! Vzhledem k tomu, jak dobře si Francis Ngannou vedl v boxerském zápase s Tysonem Furym, se nabízejí otázky, zda se Francouz někdy vrátí do MMA. A objevují se argumenty, že by ve světě boxu mohl mít větší potenciál. Podle legendárního Dana Severna bude Ngannou po zbytek kariéry střídat oba sporty. Severn ho přirovnal k Brockovi Lesnarovi a prohlásil, že když jste tak velkým tahákem, lidé udělají výjimku, aby vás mohli mít ve své show.  "Použiji scénář Brocka Lesnara. Brock Lesnar byl sportovec, který si odbojoval zápas v UFC a pak zase zamířil do WWE. Ngannou to bude hrát stejně,bude výjimka poptávaná v obou organizacích,” míní Severn. 

MMAFighting: Po jedenácti letech to v UFC balím, ale necítím žádnou zášť, hlásí Brunson. Devětatřicetiletý veterán se po dlouhých jedenácti letech v UFC dohodl s PFL, kde by měl tento týden debutovat, ale přes skutečnost, že se mu nikdy nepodařilo dosáhnout na titulový souboj, necítí žádnou hořkost. "Měl jsem v UFC dobré období, ale myslím, že v tento moment mi některé věci, které se tam dějí, nedávají smysl. Je to prostě ideální čas pro nás oba, abychom se posunuli dál," uvedl Brunson, který téměř po celou svou kariéru v UFC zůstával v první desítce střední váhy a v současné době se nachází na 12. místě světového žebříčku MMA Fighting.