Zápas před ramadánem, pak další dva. Machačev chce výživný rok

Machačev si přeje velmi aktivní rok 2024, včetně zápasu na začátku roku před začátkem ramadánu. Ustojí to?

Zápas před ramadánem, pak další dva. Machačev chce výživný rok

Na to se hůř odpovídá, ale je fakt, že to je dobrá zpráva pro rostoucí seznam bojovníků, kteří doufají, že se utkají se šampionem UFC v lehké váze.

Na pozici prvního uchazeče je Charles Oliveira, na dalšího se hlásí Justin Gaethje a pak je v první desítce hromada hladových vlků, kteří doufají, že k zápasu dostanou.

Původně se objevily otázky ohledně Machačevovy schopnosti zápasit před ramadánem, který trvá od 10. března do 9. dubna. Tento náboženský svátek zahrnuje půst až do západu slunce a mnoho zbožných muslimských bojovníků v tomto období netrénuje.

Machačev však nedávno vystoupil v ruském zpravodajském pořadu, kde se podělil o velmi aktivní plán na příští rok.

"No, mám v plánu bojovat před ramadánem," řekl. "Už jsem informoval UFC, že jsem připraven bojovat před ramadánem, rád bych stihl tři zápasy v roce 2024. Budu co nejvíce trénovat, neustále se udržovat ve formě a čekat na telefonát od vedení."

Islam už uvízl na vedlejší koleji déle, než by si přál. Poté, co na začátku roku 2023 porazil v Austrálii Alexandra Volkanovského, požádal UFC o letní zápas jen proto, aby mu bylo řečeno, že si má odpočinout a počkat na říjnové Abú Zabí.

Vzhledem k tomu, že už toto zcela zbytečné zdržení zpomaluje věci víc, než by se Machačevovi mohlo líbit, doufáme, že bude na UFC ohledně získání zápasu trochu dotěrnější. On i fanoušci si to zaslouží.