Fury senior: Nepřeceňujte Ngannoua, Tyson byl příšerný

Vyrovnaný zápas mezi Furym a Ngannouem nedává oběma táborům spát. Podle toho Ngannouova měl Francouz vyhrát, ten Furyho zase tvrdí, že to není potřeba přeceňovat a že Brit nebyl v nejlepší formě.  

Fury senior: Nepřeceňujte Ngannoua, Tyson byl příšerný

Fury vyhrál v Rijádu nad Ngannouem jen těsně, a podle mnohých i velmi kontroverzně, nicméně problém nebyl v Ngannouově výkonu, ale ve Furyho neformě. To tvrdí otec britského boxera John Fury, podle kterého jeho syn nebyl v topu a Ngannou ten večer nebojoval s nejlepší verzí jeho syna. Ve skutečnosti se podle něj Tyson ani zdaleka neblížil svému obvyklému já. "Ngannou pravděpodobně bojoval s nejhorší verzí Tysona, jakou jsem kdy viděl, fyzicky i psychicky," řekl John Fury pro GiveMeSports. "Dokonce i v šatně měl jeho obličej zvláštní barvu."

Podle Furyho staršího a výpovědi poskytnuté webu GiveMeSport celá příprava na exhibici v Saúdské Arábii byla špatná. "Týden předtím jsem ho sledoval na sparingu a neudělal na mě žádný dojem," pokračoval John Fury. "Jeho plíce byly během týdne úplně jinde, dělal jsem si poznámky, jak těžce po kolech dýchá. Mohlo to být tím, kde jsme byli, ale věci se nezlepšovaly. Měl příšerný týden, jeden z nejhorších v životě, ale i tak toho udělal dost na to, aby vyhrál."

Ngannou, který byl po zápase zařazen na desáté místo žebříčku světové těžké váhy organizací WBC, nyní vyhlíží možnou odvetu s Furym, přičemž obě strany mají mít na tomto zápase zájem. Tyson Fury nicméně má následující zápas už v únoru, kdy se utká s Oleksandrem Usykem o sjednocení titulů v těžké váze. Potvrzení tvrzení Johna Furyho, že “úspěch” Ngannoua byla pouze náhoda a Tysonova neforma se tak odkládá. Podle některých spekulací by k rematchi mohlo dojít v zhruba v červnu/červenci příštího roku.