Týden pekla! Jak se připravuje Tony Ferguson?

Tony Ferguson neponechává před svým zápasem s Paddym "Baddym" Pimblettem nic náhodě. Do tréninku zařadil i týden pekla.

Týden pekla! Jak se připravuje Tony Ferguson?

'El Cucy' se s Liverpudlanem utká 17. prosince a má za sebou sérii šesti proher, která se datuje od roku 2019. Ferguson se zoufale snaží dostat zpět mezi vítěze, a proto si na pomoc přizval jednoho z nejtvrdších mužů planety.

David Goggins je bývalý příslušník Navy SEAL, ultramaratonský běžec a autor bestsellerů, jehož memoárů "Can't Hurt Me" a "Never Finished" se prodaly miliony výtisků.

Osmačtyřicetiletý Američan nasbíral obrovské množství příznivců na sociálních sítích, zejména na Instagramu, kde často povzbuzuje svých 9 milionů sledujících, aby se do toho pustili, když cvičí a běhají stovky kilometrů.

Ferguson, bývalý šampion UFC v lehké váze, se nedávno spojil s Gogginsem ve snaze oživit svou kariéru. Poslední vítězství uvnitř oktagonu si 39letý Ferguson připsal v roce 2019 proti Donaldu Cerronemu a v následujících letech prohrál s Justinem Gaethjem, Bobbym Greenem a Natem Diazem.

Aby ho Goggins připravil na zápas s Pimblettem, dotlačil Fergusona na jeho psychické i fyzické limity v brutálním tréninkovém režimu známém jako "Týden pekla".

Ten Goggins absolvoval třikrát a absolvují příslušníci amerického námořnictva SEALS v rámci svého výcviku a musí v něm plnit fyzické úkoly více než 20 hodin denně.

První den Fergusonova pekelného týdne začal 7. listopadu a zápasník v něm absolvoval více než tři hodiny vyčerpávajícího vysoce intenzivního kardia, přes 600 kliků a spoustu cviků na hrudník, kolo a veslování.

Další dny byly také plné zajímavé náplně, dvojice spolu absolvovala například jednu míli výpadů v chůzi či hodiny na rotopedu.