Blachowicz plánuje Rakiče umlčet knockoutem: "Nebude mít co říct"

Z evropského utkání zpoza bývalé železné opony na UFC297 může vzejít další soupeř pro Jiřího Procházku.      

Blachowicz plánuje Rakiče umlčet knockoutem: "Nebude mít co říct"

Bývalý šampion UFC Jan Blachowicz se podle citací zveřejněných webem BJPenn těší až jednou provždy umlčí Aleksandara Rakiče. Polák s Srb se už jednou utkali v hlavním zápase UFC Vegas 54 v květnu 2022 a byl to polský bojovník kdo zápas ovládl na TKO, když si Rakic po Blachowiczových kopech poranil koleno. Rakic od té doby vzývá odvetu s tím, že druhý zápas dopadne opačným výsledkem, naopak Blachowicz doufá v čistý knockout. Rozhodnutí, který plán je pravdivější padne v lednu  v Torontu na UFC297.

"Myslím, že to půjde podobně jako v našem prvním zápase, ale tentokrát ho prostě knokautuju. Jasné KO, aby to nebylo potřeba už dál řeši. Po tomhle zápase už nebude mít co říct," okomentoval Rakicovy sebevědomé výroky Blachowicz pro MiddleEasy. Pro Blachowicze se taktéž jedná o klíčový zápas v jeho snaze dostat se k odvetě s Alexem Pereirou, kam by jej podle jeho představ výhra nad Rakičem mohla posunout. Tito dva se utkali na konci července v rámci UFC291 a Poatan zápas získal na základě nejednotného rozhodnutí sudích.

"Musí mi to dát. Náš zápas byl vyrovnaný a já si myslím, že rozhodčí rozhodl špatně. Tu odvetu mi musí dát. Věřím, že pokud bude vše perfektní, můj další zápas bude proti Pereirovi," hlási Blachowicz. Nicméně by mohl skončit úplně někde jinde. Pereira podle všeho aktuálně směřuje spíše k utkání s Jamahalem Hillem, který byl nucen svůj titul pustit kvůli zranění. Pokud pak Blachowicz Pereiru nedostane, další alternativou může být český bojovník Jiří Procházka, o jehož souboji s Polákem takříkajíc o střední Evropu se v minulosti několikrát spekulovalo.