Bojový pel-mel: ONE slibuje obří nástup do roku 2024, McGregor se vyjadřuje i k migraci

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.


Bojový pel-mel: ONE slibuje obří nástup do roku 2024, McGregor se vyjadřuje i k migraci

BJPenn: Chatri Sityodtong třese světem MMA a libuje, že ONE se připravuje na převzetí moci. Výkonný šéf organizace ONE Championship Chatri Sityodtong má velké plány na následujících dvanáct měsíců a potvrdil, že konkurent UFC plánuje rok 2024 zahájit třemi prémiovými událostmi hned v prvním kvartále. Prvním vystřelem tohoto startu má pak být triumfální návrat do Japonska s akcí ONE 165. Naposledy ONE poctila japonské břehy v roce 2019, kdy uspořádala tři akce v ikonické tokijské hale Ryogoku Kokugikan. Druhou zajímavostí je, že japonská a následně katarská show znamenají návrat číslovaných událostí do kalendáře ONE. Poslední zatím byla ONE 164, která se konala v prosinci 2022 na Filipínách.

MMAFighting: Jeden z nejdominantnějších šampionů v historii Bellatoru Patricio Pitbul se těší na nové maso od PFL. Šampión pérové váhy Patricio Pitbull vyhlíží "megaakci" PFL plánovanou na rok 2024, při níž se v kleci střetnou šampioni obou organizací. Naposledy Pitbull v roce 2022 porazil v Japonsku tehdejšího šampiona pérové váhy organizace RIZIN Klebera Koikeho a nyní vyhlíží příležitost utkat se s vítězem pátečního zápasu Gabriel Braga vs. Jesus Pinedo, který rozhodne o šampionovi pérové váhy PFL pro rok 2023. "Pro mě má smysl dělat legendární zápasy, historické zápasy, jako je tento proti šampionovi PFL, ať už to bude kdokoli," prohlásil Pitbull. "Šampion proti šampionovi.”

LowkickMMA: Bývalý šampion bantamu Petr Yan plánuje comeback. Ruský bojovník MMA Petr Yan, aktuální pětka bantamové váhy potvrdil, že plánuje přerušit svou pauzu v oktagonu a na UFC 299 v březnu příštího roku se pokusí přerušit sérii tří porážek v řadě. Yan je mimo hru od března, kdy v hlavním zápase UFC Fight Night Las Vegas utrpěl porážku s Gruzíncem Merabem Dvališvilim. Před touto prohrou Yan prohrál s Seanem O'Malleym a Aljamainem Sterlingem.  Ergo od října 2021, kdy v Abú Zabí získal eliminací Coryho Sandhagena titul v bantamové váze, nezvítězil a nyní konečně oznámil termín návratu na UFC 299 v březnu příštího roku, které se předběžně koná v Miami na Floridě.

MMAWeekly: Dana White si užívá štedré týdny a po žetonech za půl milionu dostal i bavoráka. Popularita šéfa UFC  Dany Whitea stále roste a tak je pravidelně obdarováván od obdivovatelů, kteří se chtějí na chvíli dostat do jeho výsluní. Naposledy dostal od youtubera "Razzaqlocks" zbrusu nové BMW a to jen pár dní poté, co dostal půl milionů dolarů v pokerových žetonech od dvou svých obdivovatelů, kteří v Las Vegas zažili zajímavou výherní šňůru. Aneb jak napsal MMAWeekly, Dana White má za sebou “docela dobrý” týden.

Sherdog: The Notorious míří i za hranice MMA a nedávno “nabombil” i vládu v Dublinu. Conor McGregor se nedávno pustil do tirády politice vlády své domoviny a to v souvislosti s dva roky starou vraždou irské rodačky Ashling Murphyové slovenským přistěhovalecem Jozefem Puskou. Ten byl údajně od svého příchodu do Irska nezaměstnaný a žil ze sociálních dávek, což vyvolalo kritiku ohledně přílivu přistěhovalců do země. Ke stejnému problému se vyjádřil i McGregor, který ve svém mezitím smazaném tweetu vyzval k vytvoření nového systému, který by kontroloval činnost přistěhovalců. "Já to řeknu! Co to bylo/je za směšnost pustit takovou sortu do naší země? Irsko není otáčecími dveřmi, a dokonce ani není připojeno k jiným národům! Je to samostatný ostrov mezi největšími ze všech krásných božích výtvorů," napsal.