Další soupeř Procházky? Nabízí se Chamzat Čimajev

Bývalý šampion UFC v lehké váze Jiří Procházka by se rád utkal s Khamzatem Čimajevem, a to v případě, že by Alex Pereira nechtěl odvetu.

Další soupeř Procházky? Nabízí se Chamzat Čimajev

'Borz', jak se mu přezdívá, se na začátku týdne ozval na sociálních sítích, aby vyzval Alexe Pereiru. 'Poatan' je naopak čerstvě po svém zápasu na UFC 295 proti Jiřímu Procházkovi.

V hlavním zápase v Madison Square Garden na začátku tohoto měsíce Brazilec k velké nelibosti Chamzata Čimajeva zvítězil knokautem ve druhém kole. 

Čečenec doufal, že dostane titulovou šanci proti Seanu Stricklandovi, ale "Tarzan" byl nedávno rezervován proti Dricusovi du Plessisovi. S ohledem na tuto skutečnost Chamzat Čimajev znovu vyzval Alexe Pereiru. Oba jednali o svém zápase už na začátku tohoto kalendářního roku.

Místo toho se však Chamzat Čimajev možná utká s Jiřím Procházkou. Na platformě X reagoval Denisa na čečenské vyvolávání ohledně Alexe Pereiry. Tam dal jasně najevo, že by rád přivítal soupeře ve střední váze lehké váhy.

"Rád bych tě přivítal v divizi LHW," napsal dnes Jiří Procházka na sociálních sítích ve vzkazu adresovaném Čimajevovi.

Tento zápas ale není úplně pravděpodobný, zápas mezi Chamzatem Čimajevem a Alexem Pereirou je pravděpodobně také mimo hru. Navzdory Čečencovým výzvám se Brazilec pravděpodobně příště utká s Jamahalem Hillem. 'Sweet Dreams' se slavně stal šampionem v nepřítomnosti Jiřího Procházky, ale později utrpěl zranění.

Jak Chamzat Čimajev, tak Jiří Procházka přitom zatím zůstávají bez zápasu. Zatímco "Borz" měl dostat šanci získat titul proti Seanu Stricklandovi, tuto šanci později dostal Dricus du Plessis. S ohledem na to se jeho budoucnost ve střední váze zdá být pochybná.