Jamahal Hill? Pereira ho zničí, myslí si Blachowicz

Jamahal Hill se bude snažit získat zpět titul v lehké váze proti Alexi Pereirovi. Jan Blachowicz se však domnívá, že to tak lehké nebude.

Jamahal Hill? Pereira ho zničí, myslí si Blachowicz

Hill, který v lednu na UFC 283 porazil Glovera Teixeiru a stal se šampionem, musel v červenci uvolnit svůj pás poté, co si během basketbalového zápasu přetrhl Achillovu šlachu. Pereira mezitím na začátku měsíce získal uvolněný titul technickým knokautem ve 2. kole nad Jiřím Procházkou.

Hill tvrdí, že po svém návratu do oktagonu má zaručený titulový zápas, který se s největší pravděpodobností odehraje proti Pereirovi. Blachowicz se však domnívá, že dlouhá pauza by mohla negativně ovlivnit "Sweet Dreamse".

"Uvidíme, jak se bude cítit po zranění, protože někdy je těžké vrátit se ve skvělé formě," řekl Blachowicz. "Pořád máte něco vzadu v hlavě, že jste po operaci a vracíte se. Nevíte, jak se bude vaše noha cítit. Takže nevím. V tuto chvíli bych vsadil na Pereiru."

Pereira získal titul po těsné výhře nad Blachowiczem, která měla podle Poláka dopadnout k jeho prospěchu. Blachowicz se nyní chystá na odvetu proti Aleksandaru Rakicovi na UFC v Torontu.

Naposledy se oba utkali v oktagonu v květnu 2022, kdy Rakic padl prostřednictvím TKO poté, co ve třetím framu zápasu utrpěl zranění kolena. Bývalý šampion, který si je jistý dalším vítězstvím proti Rakicovi, po zápase vyhlíží titulovou šanci.

"Pokud bude Pereira bojovat proti Jamahalu Hillovi a vyhraje, a já věřím, že vyhraju proti Rakicovi, tak tuhle odvetu mi musí dát, protože náš zápas byl překazený a já si stojím za tím, že rozhodčí rozhodli špatně," řekl Blachowicz. "Takže tuhle odvetu mi musí dát."

Blachowicz je také ochoten sloužit jako náhradník pro titulový zápas mezi Pereirou a Hillem, kdykoli se tento zápas uskuteční.

"Mohu být záložním zápasníkem, žádný problém," řekl. "Prostě si tam sedneš, počkáš, podíváš se na zápas a oni ti dají nějaké peníze. Tak proč ne?"