Jake Paul před zápasem s Augustem: Není to o penězích, je to o zkušenostech

Už jen zhruba tři týdny zbývají do zápasu Jakea Paula s Andrem Augustem. A byť se jedná o osmý zápas influencera v ringu, teprve podruhé jde bojovat s pravověrným boxerem.    

Jake Paul před zápasem s Augustem: Není to o penězích, je to o zkušenostech

Nedělám to kvůli penězům z PPV. Chci získat zkušenosti.  S tímto sdělením jde Jake Paul do svého osmého zápasu, ve kterém se utká se s Andre Augustem, boxerem s celkovou bilancí 10-1-1.  "Musím se postavit výzvě.  Myslím, že když jsem řekl 'stanu se mistrem světa', lidé to brali jako 'tohle je jen marketing'.  Jen říká věci, aby jeho zápasy vypadaly důvěryhodněji',” citoval Jakea Paula před jeho utkáním web MMA Weekly. “ Ne. Tohle je to, co se chystám udělat. A tohle je cesta, jak se k tomu dostat. Zacházím se sebou jako s mladou boxerskou nadějí, dělám to, co jiní boxeři, kteří jsou nyní mistry světa, dělali ve svém devátém zápase," popisuje své myšlení Paul.

Ten, s dosavadní bilancí 7-1, si zatím za své soupeře vybíral především vysloužilé bojovníky MMA a postupně porazil Bena Askrena, Tyrona Woodleyho (dvakrát), Andersona Silvu a Natea Diaze. tedy poté, co na úplném začátku své kariéry porazil kolegu z YouTubu AnEsonGib a bývalého hráče NBA Natea Robinsona.  Jeho jediná prohra v kariéře přišla s prvním boxerem, s nímž se utkal, Tommym Furym. Paul je přitom celou svou “kariéru” kritizován, že mu nejde o sport ale že si vybírá slabší soupeře a snaží se okolo sebe vytvořit zájem, který následně zmonetizuje. To Paul, který by podle všeho byl rád vnímán především jako sportovec, celou dobu popírá.

"Nejde ani tak o byznys a prodej pay-per-view.  To už jsme udělali a vydělali stovky milionů dolarů na pay-per-view.  Tady jde o zkušenosti," řekl Paul.  "Tohle je pro mě pravděpodobně takový zlomový zápas.  Pravděpodobně na něm ani nevydělám.  Kdo ví, jak to dopadne. O peníze tu nejde.  Je to opravdu o soustředění se, o tom, abych zůstal ostrý, a o zkušenosti, že se v ringu utkám s těmihle kluky, kteří to dělají celý život.  Je to zvíře.  Je to pes a jde si pro vítězství.  Tohle je okamžik, který ho jako boxera zlomí, takže to bude opravdu dobrý zápas," uzavřel Paul, který jinak o Andre Augustovi hovoří s velkým respektem. "Je velmi silný.  Je velmi atletický, chodí dopředu, má velkou úderovou sílu,, hodně kombinuje a některé své údery dobře skrývá," popsal na závěr pro MMA Weekly svého protivníka.