White versus Davis: Už trashtalkují i šéfové organizací!

PFL se dohodlo na pohlcení Bellatoru. A svět MMA řeší, co to bude znamenat pro dosavadního hegemona.    

White versus Davis: Už trashtalkují i šéfové organizací!

Oba šéfové mají jasno. Donn Davis z PFL si myslí, že UFC se už obává o svoji v tuto chvíli dominantní roli ve světě bojových umění, Dana White z UFC naopak tvrdí, že jeho organizace “vlastní” MMA a že jej nemůže nic ohrozit. Po fúzi mezi Bellatorem a PLC, která byla stvrzena v noci na úterý se v médiích intenzivně probírá otázka, jak se změní topografie špičkového MMA. Bude nová organizace, která plánuje odstartovat bojem šampionů, na kterém se střetnou šampioni PFL a Bellatoru v jednotlivých kategoriích, schopna narušit dominanci UFC?

Donn Davis je (logicky) přesvědčen že ano. "Všichni znají Danu natolik dobře, že veřejně odmítá jen věci, které ho znepokojují. O těch ostatních prostě nemluví. Čtyři roky se nevyjadřoval k PFL, protože ho to netrápilo. V posledních šesti měsících se k PFL vyjadřoval často. Dělá si starosti," prohlásil Davis v rozhovoru pro The MMA Hour citovaném MMAManií. S tím, že Whitea znepokojuje síla nově vzniklé organizace a obava, že PFL nyní bude schopna pro ESPN vytvářet zajímavější souboje než jeho UFC.

Což samozřejmě White naprosto odmítá. ten se nedávno vysmíval PFL za její "hloupý" zájem o koupi Bellatoru. “Nevím, proč to proboha někdo kupuje,” prohlásil šéf UFC v minulosti s tím, že jeho organizace je synonymem MMA. Což potvrzuje i Matt “Immortal” Brown. "Když jdu do Walmartu a někdo mě pozná, řekne: 'Je to Ultimate Fighter'. Neřeknou, že je to bojovník MMA," řekl Brown pro MMA Fighting. "Je to 'Ultimate Fighter'. Tak to prostě je. UFC vlastní tento sport."

Nejčtenější z tématu