Bojový pel-mel: Anderson Silva bere radši doping než zranění, Aspinall má průšvih s reportérkou

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Anderson Silva bere radši doping než zranění, Aspinall má průšvih s reportérkou

Bloody Elbow: Doping vlastně není tak špatný, míní Anderson Silva. Brazilská legenda světa bojových umění a bývalý šampión se při propagaci svého nového pořadu na Paramount+ vyjádřil “ve prospěch” dopingu a prozradil, že není tak úplně proti - pokud tedy někdo nebere v týdnu zápasu léky zvyšující výkonnost - a když dnes zakázané látky předepisuje lékař v rámci snahy předejít zraněním během tréninkových kempů, Silva v tom nevidí problém. "Druh tréninku, kterým bojovník MMA prochází, je zcela odlišný od jakéhokoli jiného sportovce z bojových sportů," vysvětlil Silva. "Vystavují se extrémním situacím. Pokud něco berete na příkaz lékaře a není to mimo kontrolu, pomůže vám to nezranit se."

Marca: Ani šampión těžké váhy UFC si nemůže dovolit reportérce nabídnout vyprstění. Tom Aspinall, jež má za sebou velkolepý knockout Sergeje Pavloviche jednoho z hlavních zápasů UFC295 a od té doby drží prozatímní titul v těžké váze na UFC 295, má za sebou trapas s nevhodnou otázkou, kterou britský bojovník položil po interview s novinářkou MMA Ninou-Marie Daniele. Té se zeptal: "Mám dotaz. Byla jste někdy vyprstěna bojovníkem MMA?" Danieleová, zaskočená touto otázkou, okamžitě odpověděla "Ne", načež Aspinall pokračoval: "A chtěla bys?"

LowKickMMA: Zápas v kleci mezi Natem Diazem a Jakem Paulem podle Donna Davise nakonec bude.  Už je to téměř pět měsíců, co se Paul a Diaz utkali v boxerském zápase a po jednoznačném vítězství Paula má být nyní na řadě bitva v MMA. Podle šéfa PFL Donna Davise, pod jehož hlavičkou se má souboj odehrát se tak podle všeho stane za rok. “Jake vždycky na přípravu potřeboval dvanáct měsíců," řekl Davis v rozhovoru pro The MMA Hour. "Aby se podle svých měřítek dostal do dobré formy pro legitimní zápas v MMA, potřebuje prý rok. Začal trénovat před měsícem ve Smart Cage. Takže si myslím, že to bude někdy mezi říjnem a prosincem 2024." Davis také prozradil, že PFL by byla ochotna zaplatit Diazovi patnáct milionů dolarů za to, že se s Paulem utká v kleci Smart Cage.

MMAWeekly: McGregor do ringu bez rukavic? “The Notorious" pravidelně flirtuje s nejrůznějšími formami bojových sportů, přičemž má se za to, že nejpravděpodobnější alternativní destinací by mohl být wrestling. Naposledy nicméně megahvězda MMArozvířila zvěsti o možné účasti v boxerském zápase v takzvaného bare knuckle (bez rukavic), jakmile skončí jeho dny v MMA a jeden z jeho bývalých soupeřů Eddie Alvarez, který je v současné době podepsán BKFC, připouští, že by se na to irský bojovník mohl hodit. Podle Alvareze McGregorovo ikonické držení těla ovlivněné karate do jeho sportu skvěle pasuje. "Myslím, že má pro to dobrý styl už jen proto, že jak jsem říkal, ten šermířský styl, kdy jdete dovnitř a ven, a neberete rány, aby je dával,” tvrdí Alvarez.

MMAJunkie: Třináct zápas, devatenáct neschopenek na dobu neurčitou. UFC295, které se konalo 11. listopadu v Madison Square Garden v New Yorku ve třinácti zápasech ukázalo hodně zapamatovatelných momentů a možná ještě více zranění. Podle zprávy lékařských suspenzí sportovců od newyorské státní atletické komise, která na akci dohlížela, hned devatenáct z 26 bojovníků bylo suspendováno na dobu neurčitou a před návratem budou muset být vyšetřeni lékařem. Což je i na poměry UFC vysoké číslo.