Je to oficiální! Bellator končí, pohlcuje ho PFC

Páteční večer v Chicagu s pořadovým číslem 301 byl poslední pod značkou Bellatoru. Organizaci se stala osudná ztráta kontraktu s televizní stanicí Showtime.  

Je to oficiální! Bellator končí, pohlcuje ho PFC

Konec spekulací. Šéf PFL Donn Davis v pondělí oznámil, že se jeho společnost dohodla na převzetí konkurenčního Bellator MMA a obě organizace se tak propojí. Podmínky transakce nebyly zveřejněny, podle serveru MMA Fighting mají součástí transakce být i akcie PFL, takže Paramount, dosavadní vlastník Bellatoru, bude mít v nové organizaci podíl. Vedení nově vzniklé organizaci se po uzavření obchodu nově začíná soustředit na organizaci “megaakce,” kde by se proti sobě o pozice jedniček utkali šampioni jednotlivých kategorií obou organizací. Detaily k této akci nicméně zatím ještě nejsou známy. V současné době se připravuje "megaakce" mezi oběma propagacemi, na níž by se utkali šampioni proti šampionům.

"Základem všech sportů je kvalita sportovců," komentoval transakci Donn Davis pro televizi ESPN. "Díky tomuto spojení se nyní tato spojená soupiska vyrovná UFC, co se týče talentů. Kvalita i hloubka produktu udělá z PFL přes noc světovou velmoc. To v běžném sportu prostě není možné. Tohle byla příležitost, která se naskytne jednou za život," doplnil Davis. S tím, že obě organizace se o možné fúzi bavily už od začátku roku, přičemž katalyzátorem pro finální fázi se stalo rozhodnutí televizní  společnosti Showtime oznámila, že na konci roku 2023 ukončí svou sportovní divizi. Což pro Bellator znamenalo hledání nové televizní stanice.

Davis následně na síti LinkedIn odhalil i další detaily transakce. V PFL bude Bellator minimálně na začátku fungovat dál pod vlastní značkou, s tím, že oběma směry by měla fungovat proustnost. Ročně se bude konat osm akcí, přičemž na každé kartě budou dva titulové zápasy. Bojovníci Bellatoru, kteří mají smlouvu, budou moci soutěžit v PFL - včetně sezónních turnajů a série "superfightů" na pay-per-view, která bude zahájena v roce 2024. Prezident společnosti Bellator Scott Coker se k akvizici zatím nevyjádřil. Podle ESPN Davis údajně nabídl Cokerovi "a jeho týmu v Bellatoru" pozice v rámci nové struktury.