Allen vyhrál pošesté v řadě a sebevědomě hlásí: Dejte mi jedničku

Americký bijec Brendan Allen vyhrál v polotěžké váze už šesté utkání v řadě a sebevědomí mu roste závratnou rychlostí. Nyní si dokonce řekl o souboj s nynější jedničkou. 

Allen vyhrál pošesté v řadě a sebevědomě hlásí: Dejte mi jedničku

Nový král submisí? Brendan Allen v sobotu v hlavním taháku večera deklasoval Paula Craiga a připsal si už svou šestou výhru v řadě. Na Rear Naked Choke vyhrál počtvrté v řadě a poslední porážku mu uštědřil Chris Curtis před téměř dvěma lety.

Tehdy mu ve druhé minutě druhého kola zasadil tak tvrdou ránu kolenem, že z toho nic jiného než porážka být nemohla. Allen je ale každopádně velkým objevem posledních let v rámci polotěžké váhy.

Do UFC se rodák z Beaufortu v Jižní Karolíně propracoval v létě roku 2019, když uspěl v Dana White's Contender Series. Od té chvíle absolvoval třináct utkání, z nichž opanoval hned jedenáct.

Sedmkrát dokázal vyhrát na submisi a jen třikrát jeho duel museli rozhodnout rozhodčí. Allen si perfektně poradil i s již zmíněným Paulem Craigem, po celá dvě kola jej držel na zemi a ve správnou chvíli soupeře "uškrtil".

Sebevědomí mu tak roste závratnou rychlostí, což potvrdil nynějším přáním. Rád by co nejdříve vystoupal na vrchol žebříčku, kde se aktuálně nachází Sean Strickland a Israel Adesanya.

"Snažím se bojovat. Chci jedničku, jsem nejlepší na světě a jsem tady, abych to všem dokázal. Pokud někdo říká opak, ať mi to přijde dokázat. Říct mi to nestačí," řekl Allen v rozhovoru po dalším vítězném klání.

"Myslím, že bych si to zasloužil. Porazil jsem každého, koho přede mě postavili. Ukončil jsem je a věřím si ukončit kohokoliv, kdo se přede mě postaví," dodal sedmadvacetiletý zápasník.