Rozjíždí se nová aféra. Tom Aspinall vyzývá k odebrání titulu Jonu Jonesovi

Tom Aspinall je pevně přesvědčen, že by Jon Jones měl být zbaven titulu v těžké váze UFC. Dost možná se tak rozjíždí velká aféra a tvrdá rivalita.

Rozjíždí se nová aféra. Tom Aspinall vyzývá k odebrání titulu Jonu Jonesovi

Aspinall si nedávno zajistil status prozatímního šampiona těžké váhy poté, co porazil ruského siláka Sergeje Pavloviče během 69 vteřin jejich krátkého utkání v rámci UFC 295.

Původním zápasem, který měl být hlavní událostí, byl souboj v těžké váze mezi Jonem Jonesem a Stipe Miocicem. Bohužel Jones utrpěl několik týdnů před zápasem trhlinu v prsním svalu a byl nucen odstoupit.

Namísto toho, aby Miocicovi nabídla náhradního soupeře, rozhodla se organizace uspořádat prozatímní zápas o titul v těžké váze mezi Aspinallem a Pavlovičem s odůvodněním, že nabídnout Miocicovi prozatímní zápas o titul by bylo neuctivé.

Na rozdíl od Jiřího Procházky nebo Jamahala Hilla však nepadla žádná zmínka o tom, že by se Jones vzdal titulu kvůli své neschopnosti soutěžit po delší dobu. Naopak, jak uvedl šéf Dana White, zápas Jona Jonese se Stipe Miocicem zůstává pro UFC prioritou vzhledem k jeho statusu historického zápasu. Hovoří se o něm jako o souboji, kde se střetne největší těžká váha všech dob vs. největší mistr smíšených bojových umění všech dob.

Aspinall nicméně nevidí důvod, proč by se měl zápas o odkaz týkat nesporného šampiona, když už si šanci na titul vybojoval.

"Upřímně řečeno si myslím, že Jon Jones by měl být titulu zbaven, protože to dělají všichni ostatní, když se takhle zraní," řekl Aspinall. "Nechápu, proč ho stále má. Nerozumím tomu. Myslím, že skutečným šampionem bych měl být teď já.“

A dodal: "Je těžké to říct, aniž by to znělo hrubě, ale kdo se ještě ptá na Jona Jonese a Stipeho? Proč my dostáváme tenhle zápas o odkaz a oni si žijí podle svých vlastních pravidel? Co je to legacy fight, zápas o titul v důchodu? Chci bojovat se Stipem a pak chci bojovat s Jonem Jonesem. Myslím si, že všechny ty ostatní věci jsou nesmysl. Přestaňte ho už chránit. Přestaňte chránit svého chlapce Jona Jonese. Pokud je zraněný, jděte mi z cesty a já budu bojovat se Stipem."