Matt Brown v reakci na Goddarda: Procházka je příliš pokorný

Už je to více než týden, co Alex Pereira ve druhém kole hlavního zápasu UFC 295 ukončil Jiřího Procházku. “Kontroverzní” výrok Marca Goddarda, který podle mnohých zápas odpískal příliš brzo, nicméně nedává mnohým spát.    

Matt Brown v reakci na Goddarda: Procházka je příliš pokorný

Jiří Procházka byl asi jediným bojovníkem, který nebyl naštvaný kvůli tomu, jak jeho zápas proti Alexi Pereirovi skončil. Myslí si to Matt Brown, bojovník welterové váhy, jehož slova z podcastu The Fighter vs. The Writer citoval web MMAFighting. "Osobně si myslím, že z Jirky vyzařuje pokora. Myslím, že kdyby to byla ta nejhorší stopka na světě, tak byste ho neviděli si stěžovat. Rozhodně to bylo předčasné," konstatoval Brown. "Myslím, že o tom není pochyb, zejména na této úrovni. Měl by být rozdíl mezi amatéry a pak profesionály. Na této úrovni to bylo určitě brzy,” dodal Brown s tím, že si zároveň nemyslí, že by Procházka dokázal dané utkání otočit ve svůj prospěch.

Hlavní kauza hlavního zápasu posledního UFC večera začala tak, že Pereira po vyrovnaných devíti minutách boje trefil úderem, který ho srazil na kolena. Pereira poté zasypal Prochazku přívalem loktů. V tu chvíli přispěchal rozhodčí Marc Goddard, aby zápas zastavil, jakkoliv Procházka se okamžitě postavil zpět na nohy. Část přihlížejících začala pískat, Pereira byl následně korunován vítězem, a na sociálních sítích se rozjela diskuse, zda li Goddard “stisknul spoušť” příliš brzy. 

Samotný český bojovník následně prohlásil, že Goddard "měl pravdu", když rozhodoval, a prohlásil, že prohru přijímá. Podle Browna se nicméně jedná spíš o osobní nastavení Procházky, nikoliv relevantní zhodnocení situace ze strany Procházky. “Je to prostě takový člověk. Má samurajského ducha hluboko v krvi. Nemyslím si, že byste od něj slyšeli nějaké skutečné stížnosti, a já si ho velmi vážím za to, že se takhle chová," popsal Brown, s tím, že jakkoliv rozumí komplikované situaci sudích, podle něj by měli dát bojovníkům příležitost se pomyslně zvednout."Tímhle se živíme. Dejte nám šanci. Už jsme viděli několik šílených návratů,” uzavřel Matt Brown.