Přestřelka Cejudo - Cormier: Je Aspinallův pás o ničem?

Týden pozpátku Tom Aspinall v prvním kole sestřelil Sergeje Pavloviche a přivlastnil si prozatímní titul v těžké váze. Některým zápasníkům se jeho oslava vůbec, ale vůbec nelíbila.     

Přestřelka Cejudo - Cormier: Je Aspinallův pás o ničem?

Vlna dojetí, která zaplavila Aspinalla po triumfu proti Pavlovichovi se nelíbila. Minimálně bývalému "šampionovi" Henrymu Cejudovi. A ten pak rozjel na sociálních sítích trash talk, ve kterém si bral na paškál právě Aspinallovy emoce. "Když jsem sledoval Toma Aspinalla, jak získává prozatímní titul, nezdálo se mi to. Je to prozatímní titul, Tome! Nech si ty slzy na chvíli, až skutečně vyhraješ skutečný pás. Někdy, když vidím takové lidi, jsou po získání prozatímního pásu příliš emotivní. Jo, dostal jsi trofej, ale klidně by ji mohli namočit buď do stříbra, nebo do bronzu, protože to není ten skutečný," napsal Cejudo s tím, že Aspinall stále nedosáhl vrcholu. 

A jak zaznamenal web BJPenn, tyto komentáře na Aspinallovu adresu se mezi jinými velmi silně dotkly dalšího bývalého šampiona této kategorie, Daniela Cormiera, který se Aspinalla na Twitteru zastal. “Henry Cejudo, chlape, mám tě rád, ale nikdy si nebyl víc mimo.Ty ses stal šampionem UFC, protože jsi  prostě vítěz. Ale původně s byl připravován na to, aby ses stal olympijským šampionem v zápase. A když si to dokázal, rozplakal ses. To samé udělal Tom Aspinall. Ať už to bylo dočasně, nebo ne, omotali mu kolem pasu pět kilo  zlata. Takže byl plný emocí. Připadá mu to stejně opravdové jako ta zlatá olympijská medaile," napsal Cormier.

Na Cormierovy poznámky nicméně "Triple C" rychle zareagoval a vrátil mu to následujícím tweetem: "Hej, DC, nikdo se tě neptal na tvoje dvě brady. I když se ti pás nevešel kolem pasu, pořád byl neoddiskutovatelný. Takže Tome, gratuluju ti, že jsi nejlepší náhradník v UFC." A ještě se vrátil k Cormierovi:  "Takže DC chlape, ty se na svého olympijského kolegu vykašleš. Obrátil ses proti nejlepšímu bojovému sportovci všech dob. Ale víš co, DC? Mně se to líbí. Kdybych měl vyhrát stříbrnou olympijskou medaili, myslíš, že bys mě viděl, jak běhám a utíkám? Myslíš, že bys viděl můj pláč? Chci říct, že Tomovi gratuluji. Ale prozatímní pásy nic neznamenají. Nic neznamenají," zakončil Cejudo výměnu.